Kiakadtak az állatvédők egy egzotikus kávézón

Kiakadtak az állatvédők egy egzotikus kávézón

Facebookon számolt be az Állatvédőrség arról, hogy az egyik fővárosi kávézóban megállapításaik szerint rendkívül rossz körülmények között tartják az állatokat.

A poszt szerint a tartási körülményeket látva „a kezdeti gyomorgörcsök helyére sokk lépett”. Hosszasan sorolták, hogy az állatsimogatás és a kávézás élményét összekötni hivatott helyen milyen szakszerűtlenül bánnak az állatokkal:

„Az ölünkbe pottyant minden pillanatos vemhes, koszos tengerimalacnál már teljesen lesápadtunk. Ilyen stressznek kitenni egy ilyen állatot, arról nem is beszélve, hogy a kávézóban a kengurukkal tartják együtt. Mi vár a kölykökre, ha két kenguru lábai mellett jönnek a világra? Egyáltalán miért is vemhes ez az állat?”

Hírdetés

– tették a kérdést. Azt is írták, hogy megpróbálták volna kivásárolni az állatot, de végül nem kapták meg.

„A fényképek az elmúlt pár napot ölelik fel a kávézóban. Ha nem tudtad elképzelni, hogy hogy aszalódhat csonttá a gekkó, akkor most megmutatjuk. Deguk élelem és víz nélkül, kicsi és mocskos terkók, malac, akinek a lábai szétcsúsznak a parkettán, leguán, aki a dolgozó elmondása alapján néha a plafonra rögzített vastagabb faágról bizony az asztalra pottyan, arra ami néha zsúfoltságig van poharakkal, igazából ha leguán széklet köt ki a kávédban még hálás is lehetsz, mert nem kompletten az állat esett bele… és a nyitott ablak, amin bármikor kislisszolhatnak… Zsákmányállatok a ragadozóikkal egy légtérben.”

Az Állatvédőrség szerint tehát a tartási körülmények kritikán aluliak. A kávézóban, amit konkrétan nem neveztek meg, egyébként 750 forintos kötelező fogyasztással lehet csak látogatni – ez az üzletpolitika is elég sokatmondó.

Számoljatok velünk, mert a sarkatokban leszünk! – figyelmeztetett az állatvédelmi szervezet.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »