Kiakadtak a zsidók Salah római igazolása miatt

Kiakadtak a zsidók Salah római igazolása miatt

Az AS Roma hivatalosan is bejelentette, hogy egy évre kölcsönvette a Chelsea játékosát, Mohamed Salah-t. Az olasz főváros zsidó közössége tiltakozik szerintük „antiszemita” focista érkezése ellen.

Az egyiptomi futballista ellentmondásos római fogadtatásáról az Ultrasliberi ad hírt. A játékosért amúgy tetemes összeget, nem kevesebb, mint 5 millió eurót csengettek ki a brit klubnak. A szurkolók örülnek a villámgyors fiatal focista érkezésének. Ám nem mindenki látja szívesen Rómában.

Hírdetés

Az egyiptomi játékost korábban antiszemitizmussal vádolták meg, mert 2013-ban még az FC Basel mezében nem volt hajlandó kezet fogni a Maccabi Tel-Aviv játékosaival. Salah egyébként nem volt különösebben barátságtalan az izraeli játékosokkal. Parolázás helyett az öklét ütötte össze velük, és többükre mosolygott is. A távolságtartás nyilván a palesztinok elnyomása és a két ország közötti több évtizedes múltra visszatekintő feszültség miatt elvi kérdés volt számára.

Most, hogy az olasz fővárosba igazolt, a római zsidó közösség vezetői erre emlékeztetve kritizáljáka vörös-sárga klub vezetőinek döntését.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »