Kiakadtak a németek, a bevándorlók angol helyett törökül akarnak tanulni az iskolákban

Kiakadtak a németek, a bevándorlók angol helyett törökül akarnak tanulni az iskolákban

Tayfun Keltek, Észak-Rajna-Vesztfália tartomány Integrációs Tanácsának elnöke azzal a javaslattal hozakodott elő, hogy az angol nyelvet teljesen száműzzék az iskolákból, helyette pedig török, lengyel és orosz nyelven lehessen tanulni.

A pedagógusok és politikusok elutasították az ötletet, mert szerintük ez a gyerekek integrációjának okozna károkat. Az angol nyelv tanulása ma minden egyes németországi alapiskolában kötelező, emellett pedig számos iskola kínál más nyelvtanulási lehetőséget, főleg törököt és lengyelt.

Hírdetés

A szabaddemokrata FDP szerint Keltek javaslata túllőtt a célon, mivel épp hogy több német tankönyvre enne szükség. Keltek azonban azzal érvel, hogy csak az angol száműzésével és behelyettesítésével lehet „kiaknázni a multikulturalizmusban rejlő potenciált”

Az integrációs hivatalvezető arra is felhívta a figyelmet, hogy Németország legnépesebb tartományában, Észak-Rajna-Vesztfáliában a 15 éven aluliak 43 százaléka bevándorló szülők vagy nagyszülők gyermeke, és többségében törökül, oroszul vagy lengyelül beszélnek.

HNonline.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »