Kiakadt az izraeli nagykövet Bayer Zsolt cikkein! Lemondta az előfizetést

Kiakadt az izraeli nagykövet Bayer Zsolt cikkein! Lemondta az előfizetést

Nyílt levelet írt Ilan Mor, Izrael magyarországi nagykövete, akit kiborított Bayer Zsolt Magyar Hírlapban közölt cikksorozata. A lap főszerkesztőjének, Petán Péternek címzett nyílt levelet több szerkesztőség mellett megkapta Rogán Antal,  Dr. Karas Mónika Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanács-elnök és Széles Gábor, a Magyar Hírlap tulajdonosa is.

Mélységesen megdöbbent és felkavar, hogy egy vezető magyar politikai napilap, mint az Önöké, olyan cikksorozatot publikál, mint amilyet Bayer Zsolt írt „Tűrhetetlen” címmel. Ami valóban tűrhetetlen, az a tény, hogy ezek a publikációk gondosan kimunkált történelem-tisztogató megjegyzéseket tartalmaznak, a lap olvasóinak egy „alternatív történelmet” mutatva be, amely a Holokauszt, a SOÁ igaz történetének eltorzításához vezet – fogalmaz a nagykövet.

Ilan Mor szerint ezek az írások nyíltan antiszemita nézeteket népszerűsítenek, valamint a zsidó nép és Izrael Állam ellen bujtogatnak.

A nagykövet szintén elfogadhatatlannak nevezi a szerző kísérletét, mellyel megvádolja a zsidó népet, hogy az valamennyi nem zsidóra ráerőlteti a Soában elvesztett áldozatai és/vagy akkoriban sérelmet szenvedettek emlékezetét és  így elhomályosítják a történelem más mártírjainak emlékezetét.

Hírdetés

„Teljes mértékben elfogadhatatlannak találom ezeket a cikkeket, melyek nemcsak relativizálják a Soát, ezt a történelemben példa és párhuzam nélkül álló bűnt, hanem általánosító és hamis vádakat fogalmaznak meg a magyar zsidósággal szemben, mintha ők volnának vádolhatók a 20. század magyar tragédiáiért” – írja.

Bayer úr inszinuációi, feltételezései, miként hamis vádjai a zsidó nép és Izrael Állam – a zsidó állam – ellen, nem csak valótlanok és félrevezetők, hanem teljes ellentmondásban állnak Magyarország Kormányának hivatalos megnyilatkozásaival és álláspontjával, melyek a barátság és együttműködés politikáját hirdetik Izrael Államával – fogalmaz Mor.

A fentiek elfogadhatatlanok. Ez tűrhetetlen! – fakad ki, majd a végén bejelenti:

Ezért, a mai naptól fogva, Izrael Állam Nagykövetsége nem fizet elő az Önök lapjára.

Ez egy olyan kis példányszámú napnál, mint a Magyar Hírlap, nagy érvágást jelenthet.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »