Kiakadt a WC-tartály miatt, szamurájkarddal támadt

A Fővárosi Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 50 éves férfivel szemben, aki a vád szerint 2013 nyarán budapesti otthonában egy italozást követően szamurájkarddal támadta meg egyik ismerősét.

A vádirat szerint a vádlott 2013. augusztus 22. napján budapesti X. kerületi lakásában italozott három ismerősével – köztük a sértettel. Ennek során a vádlott megkérte a másik három férfit, hogy segítsenek neki kicserélni a WC-tartályt, azonban ez nem sikerült, ezért – valamint az elfogyasztott alkohol hatására – a vádlott agresszívvá vált.

Hírdetés

Rövid szóváltás után a vádlott megragadta a sértett nyakát és fojtogatni kezdte őt, majd miután kis idő múlva elengedte, mind a három férfit felszólította a távozásra. A másik két férfi már elhagyta lakást, amikor a vádlott és a sértett között ismét szóváltás alakult ki. Ekkor a vádlott magához vett egy 70 cm pengehosszúságú szamurájkardot és azzal a sértettet nagy erővel vesetájékon szúrta.

A sértett a jelentős vérzést okozó szúrt sebzés következtében közvetlen életveszélyes állapotba került, életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

Az 50 éves férfivel szemben a Fővárosi Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat, amely bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »