Kiakadt a szakadár parancsnok: „Putyin jobb, ha befogja a száját!”

Kiakadt a szakadár parancsnok: „Putyin jobb, ha befogja a száját!”

Igor Girkin, az FSzB egykori hírszerzője, a donbaszi szakadár erők egyik parancsnoka, legutóbbi videós közvetítésében kőkemény hangnemben kritizálta Vlagyimir Putyin orosz elnököt. A szakadár vezető felháborodását az váltotta ki, hogy az orosz elnök korábban kijelentette, 2014-ben a hiperszonikus fegyverek hiánya miatt nem indított széleskörű háborút Ukrajna ellen, írja a Portfólió.

Igor „Sztrelkov” Girkin volt FSzB-ügynök és donbaszi szakadár vezető, a háború egyik legnagyobb támogatója és az orosz katonai vezérkar egyik legnagyobb kritikusa legújabb videós közvetítésében ment neki Vlagyimir Putyin orosz elnöknek. A szakadár parancsnok teljes felháborodását az elnök az orosz-ukrán háború esetleges 2014-es kezdetével kapcsolatos újságírói kérdésre adott válasza váltotta ki. Az interjú során Putyin ugyanis azt állítja, hogy 2014-ben azért álltak meg a Krím és a Donbasz elfoglalásánál, mert nem voltak megfelelő, hiperszonikus fegyvereik a széleskörű háború megvívásához.

Ezzel szemben Girkin azt állítja, hiperszonikus fegyverek ide vagy oda, 2014-ben az ukrán hadsereg olyannyira gyenge volt, hogy egyetlen puskalövés nélkül a Délnyugat-Ukrajnában található fekete-tengeri Odessza kikötőjéig meneteltek volna.

Miért nem léptünk be a háborúba 2014-ben, amikor az ukrán hadsereg rothadt és gyenge volt? Putyin szerint azért, mert nem voltak hiperszonikus fegyvereink. Hát, jobb, ha csendben marad, mert mindenki tudja, hogy 2014-ben valószínűleg Harkivtól Odesszáig el lehetett volna sétálni anélkül, hogy egyetlen lövést is le kellett volna adni.

Nem sokkal később Girkin az állítását is megindokolja: szerinte hiába állnak immáron rendelkezésre a Kindzsal rakéták, azokból mindössze hármat használtak fel, ismeretlen objektumok ellen.

Ezzel szemben, nem csak hogy lehetetlen elgyalogolni Odesszába, de még Harkivba sem tudtunk rendesen bemenni, pontosabban nem mindenkinek sikerült elmenekülnie onnan, aki egyszer belépett.

Hírdetés

A szakadár parancsnok azzal is megvádolta Putyint, hogy az orosz elnök csak riogatásra használja a legmodernebb orosz fegyvereket, hiszen a háború első hat hónapjában mindössze három darab hiperszonikus Kindzsal rakétát vetettek be az orosz-ukrán háborúban. (Ez a szám azóta 9 darabra emelkedett.)

És a hiperszonikus fegyverek hipotetikus jelenléte ellenére, amelyekkel az Orosz Föderáció elnöke henceg, mindössze három hiperszonikus Kindzsal rakétát lőttek ki – kéri számon Vlagyimir Putyinon a kifogását a szakadár parancsnok.

Girkin végül a videó zárásában kijelenti: az elnök kifogása a háború 2014-es elindításával kapcsolatban „baromság”, hiszen hiába vannak most már ilyen típusú fegyvereik, a háború menetére egyáltalán nincs befolyásuk. A szakadár parancsnok hozzáteszi, az elnök jobban tenné, ha hallgatna, mintsem hogy alapot szolgáltatna az ellenség gúnyolódásra és az orosz nép szégyenkezésére.

Kiderült, hogy az elnök kifogása baromság, állítólag most már vannak fegyvereink, de a háború menetére nincs befolyása. Vlagyimir Vlagyimirovics, fogja be! Jobb, ha csendben marad. Nem fogjuk szégyellni magát, és azt, hogy az országunknak ilyen elnöke van. És az ellenség sem fog gúnyolódni magán.
Here’s the longer bit of Girkin’s live stream today where he asks Putin to shut up, with more context. Girkin refers to Putin’s words about the lack of hypersonic missiles being the reason why Russia couldn’t invade Ukraine in 2014. And instead of properly taking command of the… pic.twitter.com/Ov4NKNQbRo

— Dmitri (@wartranslated) March 20, 2023


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »