Ki védje meg Magyarország határát?

Ki védje meg Magyarország határát?

Csakhogy nekünk van már erre egy magyar válaszunk!
Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerda reggeli évértékelő beszédében azt mondta, hogy közös menekültügyi szabályok kellenek, állandó megoldást kell találni az érkezők elhelyezésére, ugyanakkor közös erőből kell megoldani az EU külső határainak védelmét.

Angela Merkel nem sokkal később a német parlamentben reagált a felvetésre. Támogatta a javaslatot, de mindenkit figyelmeztetett is: ha az EU szerepet vállal a határok őrizetében, akkor a tagállamoknak le kell mondaniuk szuverenitásuk egy részéről, és át kell adniuk bizonyos jogokat a közös intézményeknek.

Meglepő, hogy Juncker nem az ” érkezők” megállításával foglalkozna, hanem az “elhelyezésükkel”? Úgy néz ki nem adták fel a kevert népességű Európai Egyesült Államok tervét, amely eléréséhez, lassan elvennék az önálló államok képességeit, jogait.

Hírdetés

Csakhogy nekünk van már erre egy magyar válaszunk! Gárdonyi Géza “Egri csillagok” című művében

Dobó István a következőket mondja:

“Az egri vár erős, de ott a szolnoki példa, hogy a falak ereje nem a kőben van, hanem a védők lelkében. Ott pénzen fogadott, idegen zsoldosok voltak. Nem a várat mentek védeni, hanem hogy zsoldot kapjanak. Itt az öt pattantyús kivételével minden ember magyar. Itt mindenki a hazát védi. Ha vér kell, vérrel. Ha élet kell, élettel. De ne mondhassa azt ránk a jövendő nemzedék, hogy azok a magyarok, akik 1552-ben itt éltek, nem érdemelték meg a magyar nevet.”

Közép-Európa Konföderáció


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »