Ki nem találnák, miről világosította fel a derék rendőr előadó hölgy a cigánygyerekeket az iskolában

Ki nem találnák, miről világosította fel a derék rendőr előadó hölgy a cigánygyerekeket az iskolában

A Debreceni Rendőrkapitányság munkatársa tartott bűnmegelőzési előadást 2017. április 25-én és 26-án a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjainak. Bereczki Dóra rendőr főtörzsőrmester felhívta a figyelmét a 140 fős diák közönségnek a korosztályukat is érintő bűncselekményekre és azok jogi következményeire – olvasható a rendőrség honlapján. Az előadás címe: Diákcsíny vagy bűncselekmény?

A mellékelt fényképen pedig mit látunk?

Igen, nem téved a kedves olvasó:

Bizonyára – és a beszámoló szerint is – szó esett másról is, és persze próbálták lebeszélni Rikárdót, Brendont, Nikolaszt és Krisztofert, hogy lehetőleg ne kövessék el mindazt, amit testvéreik és apáik (már amennyiben két külön embert jelölnek e rokoni megnevezések egyáltalán), de akkor is döbbenetes, hogy ennek része a "miként lehet mindent megúszni" gyorstalpaló is, elsőként kiemelve, sőt aláhúzva, hogy

Az elkövető büntethetőségét, illetve a cselekmény büntetendőségét kizárja vagy korlátozza a gyermekkor…

Hírdetés

De sebaj, ha a szegény büntethetetlen, gyermekkorú erőforrások nem hajlandók törvénytisztelő életet élni, akkor legalább értsük meg a lelkivilágukat, zárjuk a szívünkbe őket, és küzdjünk az előítéletek ellen!

Alig egy nappal később jelent meg egy másik híradás, ugyancsak a rendőrség honlapján:

Romológia továbbképzés

A roma kultúrával ismerkedtek a baranyai rendőrök.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon 2017. április 25-én 40 rendőr számára tartottak romológiai továbbképzést, melynek során a roma kultúrával és hagyományokkal ismerkedhettek az egyenruhások.

A területi kisebbségi kapcsolattartási munkacsoport szervezésében megvalósuló képzés első felében dr. Cserti Csapó Tibor a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Romológia és Nevelésszociológia Tanszék docense a roma nyelvi csoportokról és az előítéletekről beszélt.

Az előadás témájához szorosan kapcsolódva Varga Judit rendőr őrnagy az Országos Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Főosztály munkatársa mutatta be, az e témában országos szinten végzett megelőzési tevékenységet. Egyebek mellett hangsúlyozta, hogy a roma önkormányzatok vezetőivel és a civil együttműködő partnerekkel való rendszeres kapcsolattartás megfelelő alapot szolgáltat a kisebbségek irányába kifejtett hatékonyabb megelőzési tevékenységhez.

Korábban írtuk: Hihetetlen, de igaz: "túl sok" cigót büntettek meg – "érzékenyítő tréningre" küldték a rendőröket


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »