Ki Magyarországgal az EU-ból! – őrjöng a német nyelvű sajtó

Ki Magyarországgal az EU-ból! – őrjöng a német nyelvű sajtó

„Orbán EU-s eszközökből finanszírozza a rendszerét, közben pedig mindent megtesz azért, hogy az európai elveket lábbal tiporja.” A német sajtó egy része tüzet fúj Orbánra, és követeli az ország kipenderítését az EU-ból.

A német Huffington Post véleménycikke szerint ami jelenleg a Keletinél történik, az Európa alapértékeinek megcsúfolása. A mandiner fordított egy részletet a cikkből, amelyben az is olvasható „Orbán Viktor mostanában azon munkálkodik, hogy minden nap még reggeli előtt az EU-szerződés cikkelyeinek legalább a felét megszegje”. Majd hitetlenkve végigveszi az utóbbi napok történéseit a menedékkérők átverésétől (amikor vonatba csalták őket), a Keletinél fennálló állapotokig. A cikk konklúziója egyértelmű: az EU-nak alkalmaznia kéne a 7-es cikkelyt, ami alapján felfüggeszti az unió a magyar tagságot.

Hírdetés

A Gépnarancs is szemlézi a német nyelvű sajtót, a Badische Zeitunk szerint az új, szigorító rendelkezések a genfi konvenció megcsúfolását jelentik, a Reutlinger General-Anzeiger pedig úgy véli, hogy „Orbán arra használta a menekülteket, hogy rendkívüli állapotot rendelhessen el szeptember közepén”.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »