Ki lesz a Fidesz kihívója? Vona-Botka rangadó hétfőn az RTL Klubon

Ki lesz a Fidesz kihívója? Vona-Botka rangadó hétfőn az RTL Klubon

A portálnak megerősítette az információt Jakab Péter jobbikos szóvivő is. A vita várhatóan

hétfőn este kerül képernyőre

Baló György műsorában. A nagyjából fél órás beszélgetés felvételről megy majd, de élő-szerűen rögzítik, vagyis közben nem lesz leállás, és vágás sem.

Hírdetés

Úgy tudjuk, a két ellenzéki kormányfő-jelölt csörtéjét az RTL Klub kezdeményezte, és mindkét fél nyitottnak mutatkozott rá. A két párt világnézetileg és programjuk tekintetében is meglehetősen messze áll egymástól. Ám a nézők nagy részét valószínűleg nem az ideológiai és szakmai érvek fogják érdekelni, hanem sokkal inkább az, 

ki lesz a Fidesz valódi kihívója 2018-ban?

Botka Lászlónak rendesen rá kelé gyúrnia az estére, ha erről szeretné meggyőzni a választókat. Legutóbbi „demokratikus ellenzéki” szövetségre vonatkozó diktátumával ajánlatával csúnyán egyedül maradt. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje egyelőre csak az MSZP-vel tudott összefogni – de még velük se maradéktalanul. A meddő kavarás egyre inkább látszik a közvélemény-kutatási eredményeken. A Medián legfrissebb adatai szerint a szocialisták népszerűsége történelmi mélypontra süllyedt, és már nem éri el a 10%-ot sem. 

Szóval a jelenlegi közéleti atomsivatagban tényleg üdítő vizes kulacsként hat minden szemtől szemben megvívott szócsata – ám az igazán nagy derbi mégis csak egy Orbán-Vona meccs lenne. A Jobbik elnöke több alkalommal ki is hívta a miniszterelnököt, akinek azonban a jelek szerint nincs bátorsága kiállni vele szemben. Vona Gábor legutóbb azt kezdeményezte, hogy nyilvános, élő vitában, hazugságvizsgáló segítségével mérkőzzenek meg egymással. Orbán azonban testőrén szóvivőjén, Havasi Bertalanon keresztül pusztán annyit üzent, hogy „kérjenbocsánatot”.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »