Ki legyen az MSZP elnöke? – TOP 7+1 elnökjelölt

Ki legyen az MSZP elnöke? – TOP 7+1 elnökjelölt

Molnár Gyula, Szanyi Tibor, valamint a címvédő Tóbiás József már bejelentkezett az elnöki címre. Azonban lehetnek még kihívók az MSZP-ben, akikből kiváló párttitkár elnök lenne.


 1. Tóbiás József 

 

Erősség: Címvédő. Félkézzel kinyitotta vasárnap a boltokat, miközben másik kezével bőszen hirdeti, hogy több pénzt az embereknek: FIZETÉSEMELÉST! Egy ilyen klasszikus baloldali programmal nem lehet hibázni. A kisember erre csak igent mondhat!


Gyengeség
: Tóbi 2003 óta a legmagasabb költségtérítést vette fel a képviselők közül, mintegy 5 millió forintot, mivel hivatalosan Kisvárdán lakik, a gyakorlatban viszont Érden. Elég ciki. De persze ez tök más. További hátrány hogy Tóbiás olyanokat nyilatkozik, hogy „van olyan barátom, aki szerintem azóta tudja, hogy Józsefnek hívnak, amióta MSZP-elnök vagyok.” No komment.


 2. Molnár Gyula 

Erősség: Szegény Molnár Gyulát meghurcolta a hatalom. Dehogy privatizálta ő ki ügyesen a Kopaszi-gát értékesebb részét Leisztingernek és adta az oligarcha tovább szép különbözettel! Bár ezért másodfokon is letöltendőt kapott, végül felmentették: ÁLDOZAT.

Gyengeség: Nehezen viseli a késést. Az egyik ülésen például ezekkel a szavakkal illette szabaddemokrata alpolgármesterét: „Hol a faszomban van a Lakos bazmeg, tele van a tököm, hogy eljátssza mindig ezt az izét.”

  3. Hiller István 

Erősség: Hiller István művelt ember. Igazi értelmiségi, talán az egyik utolsó gondolkodó az MSZP berkein belül.

Gyengeség: Hiller István művelt ember. Igazi értelmiségi, talán az egyik utolsó gondolkodó az MSZP berkein belül.

Hírdetés


 4. Gyurcsány Ferenc 

Erősség: Az utolsó élő ember, aki legyőzte Orbán Viktor.

Gyengeség: Elkúrta.


 5. Mesterházy Attila 

Erősség: Megmentette az MSZP-t a teljes pusztulástól, legyőzte Bajnai Gordont. Még bajszától is megvált időlegesen, hogy szimpatikusabb legyen a választóknak. Vagyis komoly áldozatokat hozott.

Gyengeség: 2010-ben bár megtehette volna, hogy leszámol a Gyurcsány-korszakkal, ezt nem tette meg. Így négy évvel később szépen felzabálta őt az Összefogás.


 6. Tóth Bertalan 

Erősség: Állítólag mögötte áll Puch László, az MSZP korábbi pénztárnoka, aki Tóthot képzelni el a Köztársaság új miniszterelnökeként.

Gyengeség: Tapasztalatlannak számít a politikában.


 7. Kunhalmi Ágnes 

Erősség: Tóbiás Józseffel összehasonlítva kellemes jelenség.

Gyengeség: Lendvai Ildikó fiatalabb klónja.


 +1. Fásy Ádám 

Erősség: Fásy Ádám egyezik a szocialisták politikai irányával, hisz partner lenne abban, hogy közmunka helyett visszaállí
tsák a segélyeket. 

Gyengeség: Mostanában a fideszeseket is táncra perdíti, mindez megnehezítené az Összefogást.

<!– –>


Forrás:spiler.blog.hu
Tovább a cikkre »