Ki követte el a strasbourgi támadást? (VIDEÓ)

Azonosították a francia hatóságok a kedd esti strasbourgi lövöldözés elkövetőjét. A rendőrség közölte: a támadó a 29 éves, strasbourgi születésű Cherif Chekatt, aki szerepel a nemzetbiztonsági kockázatot jelentő személyek listáján (“S” security and watch list). A férfi korábbról ismert volt a rendőrség előtt, de nem terrorizmushoz köthető tettek miatt.

– A férfit már korábbról ismerik különböző bűncselekmények elkövetése miatt, amikért már elítélték Franciaországban és Németországban – mondta a francia belügyminiszter, Christophe Castaner.

Hírdetés

A tettest a biztonsági erők több száz tagja keresi. A férfi valószínűleg megsérült, miután tűzharcba keveredett kétszer is. A France Info értesülése szerint a helyszínről való menekülése közben túszul ejtett egy taxisofőrt, akit később elengedett. Az elkövető indítéka egyelőre nem ismert.

A lakását állítólag kedd reggel átkutatták egy fegyveres rablással összefüggésben, ám ő addigra már elmenekült onnan. A rendőrök gránátokat találtak az otthonában. Emberölési kísérlet miatt nyomoztak utána.

Rippel Veronika / Euronews


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »