Ki állította szembe a nemzetben gondolkodó magyarokat egymással?

A minap egy aktív Jobbikos, Gajdos Attila, akivel a Jobbik 2016-os balfordulatáig jóbarátok voltunk (ő sajnos a párttal ment tovább, vállalhatatlan irányba, jómagam maradtam az elveknél és az idén 35 éve vallott értékrendemnél) azt állította, hogy a Fidesz fordította szembe a magyart a magyarral.
Ez aztán tényleg nyilvánvaló képtelenség.
Avagy a „tolvaj kiált fogdmegért”.
A Fidesz 1995 óta nem sokat változott (1993 és 1995 között igen, de jó irányban), vagy ha igen, akkor annyiban, hogy a nemzeti elem a politikájában kontúrosabb, határozottabb az utóbbi években, mint volt az első Orbán kormány idején, amikor négy évig piros-fehér-zöld színkombinációt nem igen láttunk a kormány plakátjain. (Persze, tudjuk, Wermer András kommunikációs szakember volt emögött, de ez mellékes, tény, hogy 2002 óta a Fidesz szimbolikus üzenetei, retorikája és politikája egyaránt magyarabb.)
Ellentétben a Jobbikkal, mely egyértelműen megváltozott.
Hogy csak a legfrissebb fejleményt említsem, a párt szóvivője, Mirkóczki Ádám alapnak nevezi, hogy leül beszélgetni a magyarországi sajtó Parászka Borókájával, a minden nemes értéket lábbal tipró, gúny tárgyává tevő Tóta W. Árpáddal és úgy véli, hogy Alföldi Róbert is „belefér”, sőt, ő is „alap”. Megtagadja továbbá ország világ előtt a néppártosodás előtti Jobbikot. A nemzet ellenségeivel, a baloldali pártokkal paktál az egykori nemzeti párt Hódmezővásárhelyen és többfelé az országban. Nemzetpolitikai felelősük, Szávay István, azt állítja, hogy Orbán nagyobb veszély a magyarok szabadságára, mint Soros. S hadd ne soroljam, mert vége nem lenne a felsorolásnak.
Mindezek után állítható az, hogy a Fidesz állította szemben a magyart a magyarral a nemzeti oldalon és nem Vona?
Adalék mindehhez:

A minap a következőket írta nekem az egyik megosztásom alá egy bizonyos Komiszár Imre: „Gyertek románok, azt vigyétek a cigányt, hisz ti is azok vagytok.”Megnéztem az adatlapját s az idővonalát. Orbán Viktor mérték feletti gyalázásán, ügynöközésén túl: Nagy-Magyarország, Árpád sávos zászló, Wass Albert szobor. A Fideszes „Elég” oldalról átvett fotókkal ékített kérdés arra nézve, hogy ki vezesse a Jobbikot Vona ámokfutása után, Toroczkai László vagy Novák Előd (!). Továbbá a Tanácsköztársaság véres kezű vezetőit kipellengérező tabló (alatta ezzel a szöveggel: “EZEN A NAPON… 1919. március 21-én, ma 99 éve annak, hogy győzedelmeskedett a Patkányforradalom, és kikiáltották a “Tanácsköztársaságot” Magyarországon.(Nem szabad felejteni!)
A rémtettek taglalásához, melyek ezeknek a patkányoknak a rövid regnálásához köthető, nem alkalmas egy poszt!…
Szomorú, de a ’45-ös “felszabadulás” után, ill. a kommunista hatalomátvételtől 1989-ig a Tanácsköztársaság kikiáltásának évfordulója állami ünnep volt Magyarországon…
A fotón a ’19-es nemzetidegen Patkánykormány tagjai (Nagyíts!)”), 13 aradi vértanú s még lenne tovább is.Világos, hogy egy olyan emberről van szó, akinek számít a nemzet múltja és jövője, akinek értékrendjében, világlátásában a nemzet fogalma központi helyet foglal el. De a Vona Gábor által is szított fanatikus Orbán-gyűlölet odáig viszi, hogy saját értékrendjét lábbal taposva lerománozza és lecigányozza a száz éve román elnyomás alatt élő erdélyi magyarokat, pusztán azért mert többségük szerint nincs jobb választás, mint a Fidesz.
De ugye Orbán osztotta meg a nemzeti oldalt, Orbán állította szembe a magyart a magyarral s nem Vona?

Borbély Zsolt Attila


Forrás:bzsa.blogspot.com
Tovább a cikkre »