“Ki akarták szárítani a nácikat” egy német “neonáci” fesztiválon

“Ki akarták szárítani a nácikat” egy német “neonáci” fesztiválon

Már évek óta megrendezik a szászországi Ostritz városában a neonáci Pajzs és Kard Fesztivált (Schild und Schwert Festival), ahol az idén már egy bírósági döntésnek köszönhetően nem lehetett alkoholt felszolgálni.

A rendőrség 4200 liter sört foglalt le a fesztivál helyszínén, hogy érvényt szerezzen a bírósági döntésnek. Habár a fesztivált a korábbi években is megtartották úgy, hogy árultak alkoholt is és nem történtek erőszakos esetek, a bíróság most mégis úgy vélte, hogy az alkoholfogyasztás növelné annak esélyét.

Hírdetés

Antifasiszta pártok, hogy a fesztiválon résztvevő mintegy 600 résztvevő semmiképpen se jusson sörhöz a városi szupermarketekben, több mint 200 rekesz sört vásároltak fel. Georg Salditt, egy helybéli aktivista úgy nyilatkozott, hogy: „ki akarták szárítani a nácikat”. 

Az erős rendőri jelenléttel megtartott fesztiválon egyébként az idén fele annyian voltak, mint tavaly, köszönhetően a folyamatos rendőrállami vegzálásnak. A rendőrség az egyik zenekar basszusgitárosát ki is hallgatta, mert az a koncertjük ideje alatt egy csuklyát húzott a fejére. 


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »