Ki a felelős az anyaországi közbeszéd vulgárosodásáért?

Ki a felelős az anyaországi közbeszéd vulgárosodásáért?

Egyre több szó esik az anyaországi közélet eldurvulásáról és azon belül a legútszélibb vulgaritás térhódításáról. Ennek legfrissebb apropója, hogy az ellenzék által a kormány ellen felheccelt horda egyik tüntetésén felszólalt egy gimnazista lány (akinek nevét most inkább nem írom le, mert így is több szó esik róla, mint amennyit megérdemel) s aki „bajszos fa(llo)sznak” (tompító zárójel tőlem, BZSA) nevezte a köztársasági elnököt, a Fidesz vezetőit pedig arra szólította fel, hogy „b@sszák arcon magukat”.

A hölgyet felkapta az ellenzéki, balliberális, mélyen magyarellenes sajtó és szabályos sztárt csinált belőle, megszámlálhatatlan cikket írtak róla, interjúk sorát készítették vele az írott sajtó és a tévé propagandistái egyaránt.

Válaszképpen Bayer Zsolt a maga keresetlen stílusában felállította a diagnózist: a mocskos szájú, egyébként nagykorú tanuló szerinte egy „szerencsétlen, nyomorult, ócska, kis proli”.

Láss csodát, a balliberálisok most azon rugóznak, hogy Bayer mit mondott, az első számú magyar közméltóság gyalázása szerintük egy „nagyon dühös, káromkodós beszéd” része mindössze.

Nem lenne teljes a kép, ha a trágár diáklányt nem vette volna védelmébe az ellenzék női botránykommandója, köztük Bangóné Borbély Ildikó, aki lefektette kollegáit a tévészékház padlójára tarkóra tett kézzel, „mert az kurva erős kép lenne”, a katonai titkos információkat kiszivárogtató és tudatosan hazudó Demeter Márta, a zárt ajtónak nekirohanó, majd arról lepattanó Kunhalmi Ágnes, a tévészékházba lassan beköltöző Széll Bernadett és a Gyurcsány-párttal közös tüntetést szervező Jobbikos Varga-Damm Andrea.
Érthető e képviselők kiállása a köztársasági elnököt és a kormánypártot mocskoló ifjú hordószónok mellett, hiszen e hölgy trágárságával minden bizonnyal azt mondta ki, amit az aláírók csak szeretnének, se annyit még felfognak, hogy egy ilyen tónussal maguknak ártanának.

Hírdetés

Ez valójában kortünet és kórtünet egyben.

Mint ahogy az is, hogy a harminc esztendős rendszerváltás legszebb reményű pártjának, az MDF-nek egyik sírásója, és a párt balfordulatának egyik levezénylője, Herényi Károly a tévé nyilvánossága előtt Bayer Zsolt nyakába akarja varrni a vulgárosodás egész jelenségkörét, ami egyébként dokumentálhatóan a ballib sajtóhoz és ballib irodalomhoz, az SZDSZ szellemi holdudvarához köthető leginkább. Hadd illesszek ide egy több mint két éves cikket, mely kb 20 évvel ezelőtti ballib trágárságokat állít hadrendbe épp Bayer Zsolt kapcsán: http://polgarportal.hu/bayer-zsolt-bune/. Szerepel a gyűjtésben Vágvölgyi B. András emlékezetes kiszólása 1999-ből, miszerint Orbán lett „a (politikai) gecizmus oltárképén a főalak”, az Élet és Irodalom publicistájának megfogalmazása 2001-ből, hadd idézzük ezt is: „lófasz lesz itt, nem Európa. A koalíció kurvája ágyat vet”, Spiró György önleleplező verse 1984-ből, melyből megtudhatjuk, hogy „a mélymagyarok a szarból jönnek” s még sorolhatnám.

De nincs mit csodálkozni ezen, a múlt és jelen meghamisítása évszázados bevált baloldali technika.

Herényi Károly pedig éppen annyira belesimult a magyarellenes balliberális szellemi közegbe, mint a Jobbik vezetősége, a demokrácia aranykorát a Gyurcsány érában felfedező Mirkóczki Ádám és a kormány ellen nemhogy Gyurcsánnyal, de az „Ördög öreganyjával összefogni akaró” Gyöngyösi Márton.

Borbély Zsolt Attila
A szöveg a Székely Hírmondó számára készült.


Forrás:bzsa.blogspot.com
Tovább a cikkre »