Kézrátételes Atlantisz-szekta adott „előképzést” a gyerekeknek a BM által támogatott polgárőrtáborban

A Túrós András egykori belügyminiszter-helyettes által irányított Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) augusztusban Gyenesdiáson tartotta a hagyományos ifjúsági táborát. A 14-18 éves fiatalok elvileg azért mennek ezekre a Belügyminisztérium pénzügyi támogatásából finanszírozott rendezvényekre, hogy szakmai felkészítést kapjanak, és ízelítőt a polgárőrök tevékenységéből.

Horváth Róbert, az OPSZ ifjúsági, sport és karitatív alelnöke szerint a több mint egy évtizede zajló táboroztatás célja, hogy a résztvevők olyan „előképzést” kapjanak, amivel a nagykorúság elérése után már képzett polgárőrként erősíthetik a civil szervezetet.

Túrós helyettese azonban az idei rendezvényre az önvédelmi edzéseken és a szakmai felkészítésen kívül más típusú programmal is készült: a Krisztus Esszénus Templomának Rendje nevű „vallási csoport” mutatott be „Nagy Atlantiszi Angyalrituálét” a tábor résztvevőinek.

Horváth Róbert ugyanis nemcsak a polgárőrségben tölt be magas pozíciókat, hanem az esszénus rendben is. Az alig néhány éve létrehozott egyesület tagjai vele együtt tartották a „vallási” szertartást a fiataloknak. A „rend” honlapján olvasható ismertető szerint az esszénusok Atlantiszról származtatják a rituálét, „ahol az emberek még együtt éltek az angyalokkal, és a Mennyei Atyával”.

Hírdetés

A „szertartás” során a csoport tagjai többek között az angyalokat, a földanyát és a mennyei atyát idézik, és közben kézrátételes gyógyítószeánszokat rendeznek.

A résztvevő gyerekek szülei levélében kértek magyarázatot a polgárőrségtől, hogy miként kerülhetett bele az „ezoterikus vallási csoport” szertartása a programba, hiszen előre nem hirdették meg, és senki sem kért szülői beleegyezést hozzá.

A reklamáló levelek a Belügyminisztériumhoz is eljutottak, ezért az OPSZ felügyelőbizottsága belső vitát indított az ügyben. Ott azonban már arról szavaztatta meg a polgárőrség vezetőit, hogy miként vélekednek arról, ha az ifjúsági táborban istentiszteletet tartanak.

Az esetről hírt adó 24.hu megkereste Horváth Róbertet, aki elismerte ugyan, hogy megtartották az „istentiszteletet” (!), de azt állította, hogy a szülők tudtával és beleegyezésével zajlott a szertartást.

Az OPSZ-alelnök további kérdésekre nem volt hajlandó válaszolni.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »