Kezelésbe vették az ahmatosok a terroristákat: egyiküknek levágták a fülét, és megetették vele

Kezelésbe vették az ahmatosok a terroristákat: egyiküknek levágták a fülét, és megetették vele

Az orosz nyomozóiroda felvételt tett közzé a moszkvai terrortámadás elkövetőiről. Oroszország-szerte gyászolják az áldozatokat, több helyen megemlékezéseket tartottak.

Az orosz nyomozó bizottság közölte, hogy a büntetőügyben a bizonyítékok összegyűjtése és eljárási konszolidációja folyamatban van, hogy az eset összes körülményét rekonstruálni lehessen. A közlésük szerint a helyszínen több mint 500 lőszert és 28 tárat találtak, valamint két Kalasnyikov támadópuskát, amelyekkel a terroristák felfegyverkeztek. A gyanúsítottak letartóztatásakor a Brjanszki területen egy Renault típusú gépkocsiban egy Makarov pisztolyt és egy Kalasnyikov tárját találták meg és foglalták le. A lefoglalt fegyverekre elrendelték a szükséges komplex szakértői vizsgálatokat.

Mint írják, a terrorcselekmény elkövetésével kapcsolatban gyanúsítottakkal szemben nyomozati cselekményeket folytatnak. A közeljövőben az oroszországi Nyomozó Bizottság nyomozói négy gyanúsítottal szemben előzetes letartóztatásba helyezés formájában foganatosítanak megelőző intézkedést.

Az áldozatok holttestének azonosítása folyamatban van. Jelenleg 137 ember, köztük három gyermek holttestét találták meg a terrortámadás helyszínén. Eddig 62 holttestet azonosítottak, a többi halott személyazonosságának megállapítása érdekében genetikai elemzéseket végeznek.

A büntetőügy kivizsgálása az Orosz Föderáció Nyomozó Bizottsága elnökének személyes ellenőrzése alatt áll – teszik hozzá. A nyomozó bizottság egy videót is közzétett az elkövetőkről:

Hírdetés

Egyes hírek szerint az egyik elkövetőt az Ahmat rohamegység megkínozta és megcsonkította, mielőtt kihallgatták volna. Állítólag az egyik férfinak levágták a fülét, az ehhez használt kést pedig egy online árverésen akarják értékesíteni. A Kyiv Post szerint meg is etették vele a fülét.

Federal Security Service of the Russian Federation

CUT TERRORIST’S EAR OFF AND FED IT TO HIM

“Starting talking, you still have one ear left.” pic.twitter.com/Xj7zLRexxj

— Uncorrupted Men (@UncorruptedMen) March 23, 2024

‼️🇷🇺😁 The Investigative Committee cannot identify the special forces officer who cut off the ear of a captured terrorist, because they were all wearing balaclavas and everyone says it was him. #MoscowAttack pic.twitter.com/cmsICTKAuO

— Maimunka News (@MaimunkaNews) March 23, 2024

Islamic terrorist had his ear cut off during interrogations with Russian security forces- according to Russian media.

Saidakrami Rachabalizoda, 30, from Tajikistan also appeared with black eyes and bruises whilst in court for killing 137 people. pic.twitter.com/30MCMKGx2V

— Oli London (@OliLondonTV) March 25, 2024

Az egyik ukrán hírportál pedig Telegram-csatornáján írt arról, hogy egy TA–57-es típusú hordozható tábori telefon segítségével kínozzák az egyik gyanúsítottat.

További videók erő idegzetűeknek itt találhatók.

(Kuruc.info – Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »