Kezdődik! Itt az Iszlám Állam kereseteseknek címzett hadüzenete

Kezdődik! Itt az Iszlám Állam kereseteseknek címzett hadüzenete

Az Iszlám Állam szóvivője Abu Mohammed al-Adnani egy hangüzenetben arra szólította fel a muszlimokat, hogy indítsanak dzsihádot, azaz „szent háborút” az orosz és amerikai állampolgárok ellen – számol be a sputnik.com moszkvai székhelyű, nemzetközi hírügynökség.

Az IÁ közleménye szerint Egyesület Államok és Oroszország „keresztes hadjáratot” folytat az Iszlám Állam ellen. A terrorszervezet hadüzenete az egész világon érvényes. Mint ismeretes a török hatóságok a kilencvenhét áldozatot követelő ankarai merényletben egyértelműen az Iszlám Állam kezét sejtik. Eközben legutóbb már Moszkvában kellett felszámolni az IÁ helyi (!) sejtjét, amely a fővárosi közösségi közlekedési hálózata ellen tervezett merényletet.

Hírdetés

Számos biztonsági szakértő arra is felhívta a figyelmet, hogy az Európai Unió területére érkezett úgynevezett menekültek között rengetegen szimpatizálhatnak szélsőséges, radikális iszlamista nézetekkel. Több skandináv ország is hazafogadott korábban az Iszlám Államban szolgált, tetteit bevalló, de megbánást nem tanúsító harcosokat.

Ismert annak a brüsszeli péknek a története is, akit bizonyítékok hiányában elengedtek a belga hatóságok, holott az illető maga ismerte el, hogy embereket kínzott, ágya felett a mai napig egy Iszlám Állam zászló lóg és hisz abban, hogy egyszer majd az egész bolygón a muszlimok uralkodnak majd.

Korábban a jobbikos Gyöngyösi Márton arra hívta fel a figyelmet, hogy a Székesfehérváron a NATO gyorsreagálású hadtestek koordinálására szolgáló központ létrehozása indokolatlan kockázatnak teszi ki Magyarországot.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »