Kezdődik: afrikai "menekült" akart késelni a bicskei Tescóban

Kezdődik: afrikai "menekült" akart késelni a bicskei Tescóban

Tegnap 17 óra körül súlyos incidens történt a bicskei Tesco hipermarketben: egy afrikai "menekült" kést rántott a biztonsági őrök láttán, akik ellenőrizni szerették volna a gyanúsan viselkedő menedékkérőt. A helyszínre nagy erőkkel kivonuló rendőrök az agresszív külföldit megbilincselték, és a Bicskei Rendőrkapitányságra előállították – értesült a Privát Kopó.

Szerdán délután gyanússá vált a bicskei Tesco áruház biztonsági szolgálatának egy férfi, akit ellenőrzés alá kívántak vonni. Az afrikai "menekült" – a közelben található menekülttábor lakója – erre a ruházatából előrántott egy kb. 20 centiméter pengéjű kést, amivel hadonászni kezdett, szúró mozdulatokat tett a vele szemben fellépni kívánó biztonsági emberek irányába. Úgy tudni, az eset közvetlen közelében tartózkodott egy állapotos hölgy is. A helyszínre érkező rendőrök megbilincselték, és a városi rendőrkapitányságra előállították a garázda menedékkérőt. Az incidensről a rendőrség a cikk megjelenéséig nem adott ki közleményt.

A Privát Kopó úgy értesült, hogy az 1-es főút bicskei szakaszán, a menekülttábor közelében kialakított körforgalomnál rendszeresen csapatokba verődött "menekültek" zaklatják – egyre agresszívabban – az autójukkal lassító gépkocsivezetőket: a járművek ablakán bekopogva pénzt kérnek, mivel – állításuk szerint – "éheznek". Ezzel szemben a valóság az, hogy a menekülttáborban elszállásolt személyek számára napi többszöri ingyenes étkezést, valamint több ezer forint "költőpénzt" biztosítanak.

(privatkopo.hu nyomán)

Frissítés: nem is akart ő rosszat, börtön helyett kórházba vitték a kis ártatlant

A Fejér megyei Rendőrkapitányság a Híradó.hu megkeresésére elmondta, "a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint" június 24-én délután egy bicskei áruházban egy külföldi férfi késsel a kezében "tartózkodott" az eladótérben. Mivel a férfi "zavartan viselkedett", a helyszínre érkező járőrök biztonsági intézkedés keretében a helyi rendőrkapitányságon előállították, ahonnan a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

Hírdetés

A korábbi sajtóértesülésekkel ellentétben Horváth Diána rendőrzászlós szerint, "a férfi nem lépett fel támadólag senkivel szemben", és személyi sérülés nem történt. A Bicskei Rendőrkapitányság garázdaság szabálysértése miatt indított eljárást az ügyben.

2. frissítés: annyira békés volt, hogy rekeszekkel kellett a falhoz szorítani

A Privát Kopó az alábbi megjegyzést fűzte cikkéhez:

Két egymástól teljesen független forrás egybehangzóan állította lapunknak, hogy az afrikai menekült akkor rántott kést, amikor meglátta a két felé közeledő biztonsági őrt, és hadonászni kezdett a szúróeszközzel, mi több, egy alkalommal a biztonsági emberek felé irányuló, támadó mozdulatot tett. A biztonságiak ezt követően rekeszekkel a falhoz szorították a férfit, és a rendőrök kiérkezéséig abban a helyzetben is tartották, a kést nem merték elvenni tőle. Nyilván azért, mert a menekült békésen ácsorgott, és „nem akart bántani senkit”…

A Privát Kopó reggel 7 óra előtt tette közzé a beszámolóját a történtekről, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye 12 óra 9 perckor érkezett meg a lap szerkesztőségi e-mail címére.

Hogy miért igényelt több mint 5 órát a közlemény megfogalmazása, nem tudhatjuk, legfeljebb sejthetjük…


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »