Kezdődik a Sepsi Theatre ShowCase

Kezdődik a Sepsi Theatre ShowCase

Újabb színházi rendezvénynek ad otthont Sepsiszentgyörgy, mely Sepsi Theatre ShowCase néven, a színház világnapja alkalmából, az Andrei Mureșanu Színház az M Studio Mozgásszínház és a Tamási Áron Színház együttműködésében jön létre március 14–27. között. A Sepsi Theatre ShowCase egy nemzetközi trendek által inspirált nagy volumenű kulturális kezdeményezés, melyet több hazai színház is sikerrel átvett már, de Sepsiszentgyörgy eddig még nem.

Valójában arról van szó, hogy egy város színháza egy bizonyos időszakban olyan programot kínál a közönségnek, melyben bemutatja teljes repertoárja legjelentősebb darabjait. „A sepsiszentgyörgyi első színházi ShowCase a színházi világnaphoz kapcsolódóan 2024. március 14–27. között két héten át tart, és lehetőséget nyújt a sepsiszentgyörgyi és máshonnan ide látogató nézőknek arra, hogy meg­győződjenek a helyi színházi kínálat rendkívül magas színvonaláról és sokszínűségéről” – áll a rendezvény ajánlójában.

Amint Anna Maria Popa, az Andrei Mureșanu Színház igazgatója és a rendezvény ötletgazdája lapunknak elmondta, ez az első alkalom, amikor valamennyi sepsiszentgyörgyi társulat összefog, hogy egy közös rendezvény keretében bemutassa repertoárja legjobb produkcióit a közönségnek. „A Sepsi Theatre ShowCase a város színházi előadásainak egy olyan arzenálja lesz, amilyenre eddig még nem volt példa, és nagyon örülünk, hogy ezáltal két meseszép színházi hetet ajándékozhatunk a sepsiszentgyörgyi közönségnek” – fogalmazott az igazgatónő.

Hírdetés

Pál Ferenczi Gyöngyi, a Tamási Áron Színház vezetője elmondta, bízik benne, hogy a Sepsi Theatre ShowCase egy olyan esemény lesz városunk kulturális rendezvényei sorában, mely erősíteni fogja a helyi színházak és a közösség kapcsolatát. Reményei szerint ez a rendezvény kárpótolni fogja a sepsiszentgyörgyi közönséget a Reflex5 Nemzetközi Színházi Fesztivál harmadik moduljának elmaradásáért is, amit a tavalyi állami költségvetés október végi megszorításai és a szükséges anyagi források elapadása okozott.

A nevezett rendezvény programjában az Andrei Mureşanu Színház Blasted, Privitor, Nora 2. Casa păpușii, La Ronde, Richard III., Mobilă și durere, Sakura Sanwich és Anatomia unei sinucideri című előadását, a Tamási Áron Színház Jégtorta, Oxigén, Chicago és Iráni konferencia című elő­adását, valamint az M Studio Mozgásszínház Pappa mia! és [email protected] című produkcióját láthatja a közönség. Minden előadás 19 órától kezdődik. A technikai lehetőségek függvényében – amit az egyes előadások formanyelve határoz meg – a szervezők román és magyar nyelvű feliratot is biztosítanak a rendezvény során.

A Sepsi Theatre ShowCase előadásaira jegyek kaphatóak a sepsiszentgyörgyi városi szervezőirodában, az Andrei Mureşanu Színház jegypénztáránál, valamint online a biletmaster.ro és az eventim.ro honlapon.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »