Kezdődik a Nógrádi Nemzetközi Folklórfesztivál

Kezdődik a Nógrádi Nemzetközi Folklórfesztivál

Szerdán kezdődik a Nógrádi Nemzetközi Folklórfesztivál 27. évfolyama a Losonci járásbeli somoskői várban. Az ötnapos programon szlovákiai és külföldi meghívottak is részt vesznek a nógrádi régió szlovákiai és magyarországi felének több településén is.

A fesztivál különlegessége, hogy az államhatárral elválasztott történelmi nógrádi régió mindkét oldalán egyszerre zajlik a program. Összesen 12 községben és városban vannak fesztiválfellépések. Ennek a rendezvénynek köszönhetően hazai és külföldi jeles együttesek örvendeztetik meg a nézőket a kisebb községekben, amelyek egyedül nem engedhetnék meg maguknak az ilyen előadók meghívását”

– közölte Stanislav Spišiak, a losonci Nógrádi Közművelődési Központ igazgatója.

Hírdetés

A Nógrádi Nemzetközi Folklórfesztivál szerda délután kezdődött a somoskői várban, csütörtökön (július 27.) Salgótarjánban, Mihálygergén és Kazárban folytatódik a program. Pénteken (július 28.) és a hétvégén Losoncon, Füleken, Poltáron, Szinóbányán, Gácson, Videfalván, Divényen és Alsószregován valósul meg a fesztivál.

A rendezvény vasárnap (július 30.), a magyarországi Bánk községben szervezett gálaprogrammal csúcsosodik ki.

A Nógrádi Nemzetközi Folklórfesztivált a losonci Nógrádi Közművelődési Központ rendezi több szlovákiai és magyarországi partnerrel együtt. A rendezvényt a Művészeti Alap támogatja.  


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »