Kezdenek belejönni a németek: ezúttal egy 130 betolakodónak szánt tornacsarnokot gyújtottak fel

Kezdenek belejönni a németek: ezúttal egy 130 betolakodónak szánt tornacsarnokot gyújtottak fel

Németországban ismét tűz ütött ki egy menedékkérők befogadására előkészített épületben. Kedd hajnalban a Brandenburg tartománybeli Nauenben egy tornacsarnok égett le. A rendőrség szerint valószínűtlen, hogy műszaki hiba okozta a tüzet a csarnokban, ahol a héten 130 menedékkérőt akartak elhelyezni, és "meglehet", hogy szándékos gyújtogatás történt.

A lángok az épület egészét elborították, a tűzoltók ezért úgy döntöttek, hogy a tűz tovaterjedésének megakadályozására összpontosítanak, és hagyják leégni a csarnokot – közölte az RBB regionális közszolgálati médiatársaság. A Berlin melletti Nauenben az utóbbi hetekben több tüntetést tartottak a menedékkérők tervezett befogadása ellen.

Németországban számos gyújtogatás történt az utóbbi hónapokban menedékkérők elhelyezésére előkészített, még lakatlan ingatlanokban, nyilvánvalóan azzal a szándékkal, hogy az önkormányzat ne tudjon bevándorlókat költöztetni az adott környékre.

Angela Merkel kancellár és kormányának több tagja elítélte az erőszakot és a "szélsőjobboldali gyűlölködést", a törvényhozás alsóházának (Bundestag) elnöke, Norbert Lammert pedig egy keddi lapinterjúban szégyennek nevezte a menedékkérők elleni "erőszakos tüntetéseket". Úgy fogalmazott, hogy az ilyen cselekmények "kínosak" Németországnak.

Az egyik legtekintélyesebb német politológus, Werner Patzelt szerint "a heidenaui zavargások arra utalnak, hogy a menedékkérők számának emelkedése az idegenellenesség jelentős erősödését idézheti elő".

 

Hírdetés

Szerinte ebben a politikának is felelőssége van, mert nem ad válaszokat a lakosság egyre szélesebb rétegeit a hatalmába kerítő elbizonytalanodásra és az "elhazátlanodás" érzésére, amely a tömeges bevándorlás és a menekülthullám révén alakult ki.

(MTI nyomán)

Merkel a bevándorlók oldalára állt: az ország elszínesítését ellenzők ‘kiírják magukat a németek értékközösségéből’

Újabb menekültszállónak szánt épület kapott lángra Németországban

Fogytán a 70 éve tartó német türelem: újabb bevándorlótanyákat próbáltak felgyújtani

Ismét lángolt egy "menekült"szálló Németországban – kétszáz felett a befogadó intézmények elleni támadások száma

Német válasz a hazaárulásra: levegőbe röpítették egy bevándorlópárti balos politikus autóját; országszerte akcióba léptek a betolakodók ellen

Bajorország után Baden-Württembergben is megelégelték Európa elrablóinak honfoglalását – fölgyújtották a befogadásukra szánt épületet

A helyiek léptek Bajorországban is: felgyújtottak egy kontinensfoglalóknak szánt épületet

 


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »