Kezd a józan ész felülkerekedni a tudománytalan klímahisztérián!

A reális zöldek üdvözlik a Kormány eljárását.

Orbán Viktor miniszterelnök a lengyel, a cseh és az észt kollégájával együtt a nem fogadta el karbon semlegességről szóló uniós megállapodást.

http://klimaszkeptikusok.hu/

Hírdetés

Katowice, klímacsúcson kifejezésre került, hogy mindenkit be kell vonni a párbeszédbe, üzenik a reális zöldek Palkovics László miniszter úrnak.
Klímaváltozás mindig is volt és lesz!
Az éghajlat természetes okok miatt változik. Az éghajlatot a levegő széndioxid tartalma nem befolyásolja. A széndioxid nem káros anyag. A megújuló energiák mértéktelen alkalmazása is okoz környezeti károkat A megújuló energiákhoz szükséges környezet és egészség károsító technológiákat a gazdag országok „fejlődő” országokba helyezik ki
Az utolsó jégkorszak 10-12 ezer évvel ezelőtt fejeződött be, a melegedés kisebb-nagyobb ingadozásokkal zajlik, és ez így fog menni még legalább 30-40 ezer évig.

A jégkorszakok és a melegedési korszakok hosszabb távú váltakozásának oka az ún. Milankovics-Bacsák elmélet szerint az, hogy a Föld keringési pályája a Nap körül ciklikusan változik, miközben a Föld forgástengelyének dőlési szöge kb. 21,5 és 24,5 fokok között ingadozik. Egyetlen fok eltérés hatására a sarkkörök, és ezzel az éghajlati övek 110 kilométerrel tolódnak el a sarkok felé vagy az egyenlítő felé. Rövidebb távon a hőmérséklet ingadozását, például azt, hogy miért volt az 1300-as években feltűnően nagy meleg, és volt az oka az 1500-1600-as években lezajlott kis jégkorszaknak, a Nap sugárzási aktivitásának 400 év körüli ciklusideje magyarázza. Most pedig a legutóbbi ciklus vége felé tartunk, ezért a jövőben nem melegedésre, hanem újabb kis jégkorszakra kell felkészülni.


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »