Kevesli a várható nyugdíját? Így biztosíthatja be magát

Kevesli a várható nyugdíját? Így biztosíthatja be magát

Egy felmérés szerint tízből kilencen már elgondolkodtak azon, mivel egészíthetik ki az államtól várható nyugdíjukat. Az öngondoskodásra való törekvés a végzettséggel egyenes arányban növekszik.

A ResSOLUTION Group az oPeniazoch.sk portál számára készített kutatása szerint a szlovákiaik jelentős hányada arra törekszik, hogy kiegészítse az államtól várható öregségi juttatását. A kutatók 15 évesnél idősebb szlovákiaiakat kérdeztek egy online felmérésben.

Nyugdíjtakarék, befektetés, munka nyugdíj mellett

A megkérdezettek közel negyven százaléka tartalékokat gyűjt, választ különféle nyugdíjtakarékosségi formákat, hogy anyagilag biztosítsa magát a nyugdíjas évekre.

Hírdetés

Közel negyedük a bevételei egy részét befekteti, ötödük pedig azt tervezi, hogy a nyugdíjaskorba lépve is tovább dolgozik majd. 27 százalékuk ellenben úgy nyilatkozott, nyugdíjas éveiben az állami juttatásokra hagyatkozik majd.

A felsőfokú végzettségűek tudatosabbak

A kutatás igazolta, minél magasabb iskolai végzettséggel rendelkezik valaki, annál tudatosabban készül a nyugdíjas évekre.

A felsőfokú végzettséggel rendelkezők körében mindössze 5,2 százalék nyilatkozott úgy, még nem mérlegelte, hogyan biztosítsa magát anyagilag, ha nyugdíjba vonul.

Ugyanerre a felvetésre ellenben az érettségivel nem rendelkezők több mint ötöde válaszolt hasonlóan.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »