Kevesebb szemét a városnapokon

Kevesebb szemét a városnapokon

Jó irányba halad a sepsiszentgyörgyi városünnep, tavalyhoz képest kevesebb volt a fesztiválhétvégén felhalmozódott hulladék – adta hírül a Tega Rt.

A köztisztasági társaság közleménye szerint a jubileumi Szent György Napokon 30 százalékkal kevesebb, összesen 264 köbméter szemetet gyűjtöttek össze, míg az előző évben ez a mennyiség még 369 köbméter volt.

Hírdetés

A háromnapos forgatag idején a Tega hatvan munkatársa gondoskodott a tisztaságról, a központban harmincnyolc 1100 literes és kétszáz 120 literes konténert helyeztek el, illetve nyolc olajos konténert is, utóbbiakban 120 liter használt olaj gyűlt össze. Pozitív fejleményként értékelték, hogy ezúttal egyetlen 120 literes kuka sem tűnt el, mint írták, az előző évek során átlagosan tíz kukának veszett nyoma.

Máthé László, a Tega Rt. igazgatója megjegyezte, „a tisztább városnapok nem azt jelenti, hogy egyáltalán nincsen szemét, hanem azt, hogy kevesebb van, illetve hogy a megtelt kukák mellett gyűl, és nem találomra eldobálva találjuk meg”.

A Tega munkatársai az Erzsébet park felső sétányán környezettudatossági játékokkal várták a gyermekeket a hétvégén, és a szépmezői kutya­menhely néhány lakóját is bemutatták az érdeklődőknek, akik négy kölyköt és két felnőtt kutyát fogadtak örökbe. (dvk)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »