Kevesebb a rendőr, szabadon kószálhatnak a migránsok

Kevesebb a rendőr, szabadon kószálhatnak a migránsok

Több száz menekült gyűlt össze a röszkei gyűjtőponton. A déli határra folyamatosan érkeznek az illegális határátlépők. Hétfő éjjel visszaszállították ide azokat a migránsokat is, akik délután törtek ki a táborból. A csoport az M5-ös autópályán gyalog indult el Budapest felé.

Az elmúlt éjszak ismét megtelt a határ menti gyűjtőpont, közel félezer migráns éjszakázott a szabad ég alatt, számolt be a Hír TV munkatársa kedd reggel 8 órakor. Ugyan kaptak takarókat, és meleg ruhát külföldi civil szervezetektől, mégis sokan a hidegre panaszkodtak. Közben a rendőrök elkezdték összeterelni azokat a migránsokat, akik buszra szállhatnak és a regisztrációs központokba utazhatnak. Szerbia irányából továbbra is folyamatosan érkeznek a menekültek, ami miatt várhatóan ismét fel fog torlódni a tömeg a röszkei gyűjtőpontnál. A tábor jelenleg kevesebb rendőr védi, így a migránsok szabadon mozoghatnak – a régi 5-ösön Szeged irányába korábban több tucat migránssal találkozott a Hír TV stábja, nekik semmilyen rendőri kísérete nem volt.

Hírdetés

Mint ismert, hétfő kora este ismét kitört egy nagyobb csoport menekült Röszkénél, ők Budapest felé indultak a sztrádán. 17 kilométer megtétele után a többség letáborozott az autópályán. Ezt követően buszok érkeztek, amelyekre végül felszálltak. Részletek »»»


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »