Kevés volt az ebéd, ezért felgyújtották a menekülttábort

Kevés volt az ebéd, ezért felgyújtották a menekülttábort

Bizonyossá vált, ha eddig valaki kételkedett volna benne, hogy kedden szándékosan gyújtották fel a düsseldorfi menekülttábort. A gyanúsítottak a düsseldorfi nemzetközi vásár területén, egy csarnokban laktak közel 300 társukkal: Németországba egyedül érkezett férfiakkal, többnyire szírekkel, afgánokkal és irakiakkal.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő csütörtökön Facebook-oldalán tudatta követőivel: Az ott lakó „menedékkérők” gyújtották fel a Düsseldorf városában található hangárt, ami menekülttábornak volt átalakítva.

Hírdetés

Az 5000 négyzetméteres épületben kedden dél körül csaptak fel lángok. A 282-ből akkor kb. 130 lakó volt a szálláson a német sajtó tájékoztatása szerint. Mindenkinek sikerült kimenekülnie, de 28 menedékkérő és két tűzoltó füstmérgezést kapott. A helyszínre vezényelt több mint 70 tűzoltó estig küzdött a lángokkal, az épület teljesen kiégett, benne a lakók személyes holmijával és irataival.

Egy 26 éves arab férfi és társai először azon háborodtak fel, hogy a ramadán alatt miért osztanak nappal ételt a muszlimoknak. Majd miután mégis átvették az ebédet akkor annak a mennyiségével volt baj. Azt állították, hogy sokkal kevesebbet kaptak, mint általában más napokon. Benzinnel lelocsolták ágyaikat és meggyújtották azokat. A kár 10 millió euró. A tetteseket őrizetbe vették.

Két 26 éves férfit vettek őrizetbe. 2-15 év közötti börtönbüntetésre számíthatnak. A marokkói migránsok egyébként szíriainak adták ki magukat regisztrálásukkor.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »