Kevés politikust égetett be ennyire az Európai Bizottság, mint Ujhelyit tegnap

Kevés politikust égetett be ennyire az Európai Bizottság, mint Ujhelyit tegnap

Ujhelyi 13 perces videóban siratta el a magyar munkásosztályt, mert „értesülései szerint” a gonosz kormány nem csatlakozott az Uniós mentőcsomag programhoz. Túl jó „értesülései” nem lehetnek, mert maga az Európai Bizottság cáfolta meg pár nappal később.

Ujhelyi most nagyon benézte: pár nappal a magyar pályázat sikeressége előtt jelentette be, hogy Magyarország már rég elbukott rajta, nem fog semmit kapni. A munkások meg éhen fognak halni. A bizottság nagyjából 10 oldalas dokumentumban cáfolta meg tételesen az MSZP ifjú, kissé túlbuzgó titánját.

Na de miről is van szó?

Az MSZP-nél nyilván a kormányzati sikerességet euró- és dollármilliárdokban mérik, ráadásul mindezt hitelben, hiszen annak idején Bajnai és Gyurcsány versenyeztek egymással – hogy Jani bácsit már ne is említsem -, hogy ki tud többet igényelni az IMF-nél. Aztán ezt nyögtük sokáig.

Nos, jól látszik a különbség Gyurcsány és az MSZP gazdasági világválsága, és Orbán és a Fidesz világválsága között: kezdjük azzal, hogy a koronavírus generálta gazdasági visszaesés összehasonlíthatatlanul nagyobb a Gyurcsány-kormány alatt kirobbanthoz képest, ami szinte csak az eurózónát érintette komolyabban a görög és a spanyol válság miatt.

Hírdetés

Nos a különbség szembetűnő:

Ujhelyi István követőinek Facebook-on megírta, hogy a kormány kudarcot vallott, hiszen több milliárd eurót „kaphatott” volna az Európai Uniótól,

de „az Európai Bizottság elutasította a kormány pályázatát”, „17 országból egggyedül Magyarországét utasították el” – tagolja Ujhelyi a fokozott érzelmi hatás kedvéért.

Nem szeretném szaporítani a szót: itt van kerek perec a bizottsági dokumentum, ahol többek között megcáfolják azt, hogy Magyarország az összeg dupláját igényelte, és csak a felét kapta (első rész vége), valamint

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »