Ketyeg már az Internet-pokolgép

Tegnap este minden eldőlt. Ebből bumm lesz, a kormány öngyilkos merényletre készül.

Pedig első ránézésre nem volt törvényszerű, hogy így lesz. A Fidesz prominens képviselői láthatólag nagyon megijedtek az elmúlt napokban – ezt igazolta a párbeszédre való hajlandóság hangoztatása, a „nyugodjunk le, beszéljük meg”-stílus. Nem jött be.

Aztán jött az (első?) alkuajánlat. Hátha az eredetihez képest nyomott ár (700+5000 Ft) és szociális demagógia („nem a zemberek fizetik majd meg”) lenyomható a torkokon. Nem jött be.

Közben rájöttek, hogy az alkuképesség náluk gyengeség, ezért az üggyel párhuzamosan teleszennyezték a közéletet meglehetősen primitív stílusú, keménykedő szövegekkel (Kövér harca az USA-val, Bencsik bevetné a Békemenetet, Bayer gyaláz, Kovács Zoltán vegzálja az USA-ügyvivőt stb.). Nem jött be.

És jött az újabb csapás. Tegnapra a tüntetés nemhogy fékezett habzásúvá vált volna, hanem ellenkezőleg: többszörösére duzzadt és immár a nemzetközi sajtó és politika is napirendre vette az ügyet. Ez így már nagyon kínos.

Hírdetés

 

Tegnap este tehát egyrészt eldőlt, hogy a magyarok nem tűrik ezt a végtelenül ostoba skandalumot, de sajnos az is, hogy a Fidesz mégis belerohan a vesztébe a kormányával együtt. S mindez miért? Mert egy fontos tényezővel nem számoltak – sem a békülő, sem a harcoló Fideszesek: Orbán nem tévedhet. Az nem létezik. Ő találta ki az Internetadót, tehát Internetadó lesz. Lesz, lesz, lesz, csak azért is lesz.

Most már legalább látjuk, hova vezet, ha egy politikai vezetőt istenné nyilvánítanak, aki tévedhetetlen. Ő most már olyan ketyegő bomba, amit nem lehet leállítani. Nincsenek piros, fehér és zöld drótok, amit el lehetne vágni rajta. Külső szakértő biztosan nem tudja hatástalanítani.

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és oszd is meg a posztot:


Forrás:kard.blog.hu
Tovább a cikkre »