Kettős győzelemmel jutott tovább a Bayern München (Labdarúgás, Bajnokok Ligája)

Kettős győzelemmel jutott tovább a Bayern München (Labdarúgás, Bajnokok  Ligája)

A Bayern München az idegenbeli egygólos siker után szerdán hazai pályán 2–0-ra nyert a Paris Saint-Germain ellen, így kettős győzelemmel bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. Az AC Milan gól nélküli döntetlent játszott a Tottenham Hotspur vendégeként a nyolcaddöntő visszavágóján, ezzel megőrizte otthon szerzett egygólos előnyét, ennélfogva a legjobb nyolc között folytatja.

Az első félórában a vendégek vezetést szerezhettek volna, ám Matthijs de Ligt nagyot mentett a gólvonal elől, jóvátéve a kapus, Yann Sommer tévedését. Szünet után előnybe kerültek a házigazdák, azonban Eric Maxim Choupo-Moting találatát a játékvezető les miatt nem adta meg, aztán a 61. percben már érvényes gólt ünnepelhetett a kameruni csatár. A hátrány miatt agresszívebben támadott a francia csapat, ezzel viszont az erősödő esőben egyre többször adódott lehetőség a Bayern előtt az ellentámadásra. Ezek egyikét Serge Gnabry gólra váltotta, sőt, Sadio Mané is betalált, viszont gólja les miatt nem volt érvényes. A Bayern megőrizte hibátlan BL-mérlegét az idényben, nyolcadik találkozóját is megnyerte, és kettős győzelemmel lépett tovább.

Hírdetés

A londoni találkozó elején az olasz gárda játszott mezőnyfölényben, az első komolyabb lehetőségre a 18. percig kellett várni, akkor Júnior Messias nagy helyzetből lőtt mellé. A túloldalon Mike Maignan a 34. percben védett először, Harry Kane megpattanó lövését lábbal hárította. A második félidőben a Tottenham nagyobb sebességre kapcsolt, a 64. percben Pierre-Emile Hojbjerg lövését fölé tolta a kapus. Nem sokkal később Olivier Giroud kísérletét hárította Fraser Forster, aztán a 77. percben a hazai csapat emberhátrányba került, Cristian Romero megkapta a második sárga lapját. A ráadásban mindkét együttes eldönthette volna a találkozót, azonban Kane és Divock Origi is pontatlan volt, így a 11 év után ismét kieséses BL-párharcot nyerő Milan jutott tovább.

Eredmények, nyolcaddöntő, visszavágók: Bayern München–Paris Saint-Germain 2–0 (gólszerzők: Choupo-Moting 61., Gnabry 89.) – összesítésben: 3–0, Tottenham Hotspur–AC Milan 0–0 – összesítésben: 0–1, Chelsea–Borussia Dortmund 2–0 (gólszerzők: Sterling 43., Havertz 53. – tizenegyesből) – összesítésben: 2–1, Benfica–Club Brugge 5–1 (gólszerzők: Rafa Silva 38., Goncalo Ramos 45+2., 57., Joao Mário 71. – tizenegyesből, David Neres 77., illetve Meijer 87.) – összesítésben: 7–1. (miska)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »