Kettő kirabolta, egy kifosztotta – Így bántak el a 86 éves budapesti nővel

Kettő kirabolta, egy kifosztotta – Így bántak el a 86 éves budapesti nővel

Idén nyáron leütöttek és kiraboltak egy 86 éves nőt a Népligetben, majd a több mint egy napig magatehetetlenül fekvő asszonyt egy arra járó fiatal férfi még ki is fosztotta, írja közleményében a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint az idős asszonyt a Stadionoknál lévő autóbusz állomáson szemelte ki egy 58 éves férfi és egy 48 éves nő.
Beszélgetésbe elegyedtek vele, majd felajánlották neki, hogy segítenek cipoelni a táskáit.

Az asszonyt villamossal a Népligetig kísérték, ahol egy félreeső helyen a férfi többször megütötte az idős asszonyt, majd elvette a táskáját, amiben a nő a pénzét tartotta. A már földön fekvő áldozat ujjáról ezután lehúzta az arany gyűrűjét, a füléből peig kitépte az arany fülbevalóit, majd társával együtt távozott.

Az idős hölgy több mint egy napig feküdt magatehetetlenül a Népéligetben, egy bokor alatt. A kirabolt nőt egy arra járó fiatal férfi vette észre, ám ehelyett, hogy segített volna, átkutatta az idős asszony táskáját és kivette onnan a lakcímkártyáját és a kulcsscomóját.

Hírdetés

A 26 éves férfi eután magára hagyta a nőt, elment a kártyán szereplő címre értékek után kutakodni. Szerencsére a nő dédunokája a lakás előtt várakozott, és felismerte a kuklcscsomót az ideegn kezében.

Az áldozatot végül június 22-én találták meg, majd mentővel azonnal kórházba szállították.

A három elkövető ellen az ügyészség ugyanazon sértett sérelmére, egymástól függetlenül elkövetett rablás és kifosztás vádjával végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

(Képünk illusztráció)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »