Ketten haltak meg egy hátborzongató balesetben az Ungvári járásban és háború fenyeget Ukrajnában: április 8-i hírösszefoglaló

Ketten haltak meg egy hátborzongató balesetben az Ungvári járásban és háború fenyeget Ukrajnában: április 8-i hírösszefoglaló

Ketten haltak meg egy hátborzongató balesetben az Ungvári járásban (Fotó); Keleten a helyzet változik: háború fenyeget Ukrajnában?; A számok alapján Kárpátalja a narancssárga zónában van; Zelenszkij Donbászra érkezett, előretolt ukrán állásokat szemlél meg; Napi 81 hrivnyába kerül egy katona étkeztetése. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. április 8-án.

A tragikus közlekedési baleset az ungvári járási Dimicső (Демечі) település elején történt április 8-án, ahol árokba csúszott egy Volkswagen Sharan típusú gépkocsi. A baleset következtében életét vesztette a sofőr és az anyósülésen ülő utas. Még egy személy megsebesült.

Március végén 350 tonna hadianyagot, köztük 35 Humvee katonai terepjárót rakodott ki Ukrajnában, az odesszai kikötőben az Ocean Glory amerikai csatahajó a Newsweeek beszámolója szerint. Az ukrán politikai elit a katonai szállítmány ellenére nehezményezi, hogy a nagyhatalmak a fejük fölött egyeztetnek.

Hírdetés

Anatolis Poloszkov, Kárpátalja kormányzója bejelentette, hogy ma, április 8-án van az első nap, amikor a járványhelyzet mutatói szerint régiónk elérte a narancssárga karanténzóna szintjét. 2021. április 8-án az orvosi oxigénenl ellátott ágyak foglaltsága a koronavírusos betegek kórházi kezelésére kijelölt egészségügyi intézményekben 44,4%-ot tesz ki.

Megkezdte munkalátogatását csütörtökön Donbászon Volodimir Zelenszkij elnök, aki előretolt ukrán állásokat szemlél meg a frontvonalon, ahol az utóbbi időben gyakori a tűzszünet megsértése – adta hírül az rbc.ua hírportál az Elnöki Hivatal honlapjára hivatkozva.

Ruszlán Homcsak, az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka elismerte, hogy a katonák étkeztetése a hadseregben jelentősen romlott. Egy személy számára csak 81 hrivnyát különítenek el a napi termékek megvásárlásához. Megjegyezte, hogy e területért a Védelmi Minisztérium felel.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »