Kétszer többen örvendhettek (Minta ifjúsági szervezet)

Kétszer többen örvendhettek (Minta  ifjúsági  szervezet)

Tizenhét családnak, azaz negyvenöt nehéz körülmények között élő gyermeknek sikerült Sepsi- és Kézdiszéken szebbé varázsolniuk a karácsonyt az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) ifjúsági szervezete, a Minta és a Mikó Imre Egyesület Segíts, hogy segíthessünk elnevezésű adománygyűjtő akciója révén – számoltak be tegnap a kezdeményezők. Az akció iránti nagy érdeklődés őket is meglepte, a vártnál jóval több adomány, felajánlás érkezett, illetve a politikai alakulatok, valamint az ifjúsági szervezetek közötti együttműködés nyomán a pénzbeli hozzájárulás is számottevő volt. Ezek révén lehetőségük nyílt, hogy minden felkeresett családnak olyan adományokat juttassanak el, melyekre valóban szükségük volt.

Az EMNP részéről Kádár Imola, a párt sepsiszentgyörgyi szervezetének vezetője ismertette az akció eredményét. Mint elmondta, december 21-től kezdődően három alkalommal osztották szét az igényeknek megfelelően összeállított ajándékcsomagokat, melyekbe játék, édesség és ruházat mellett tartós élelmiszerek, tisztálkodószerek, kisgyermekek gondozásához szükséges eszközök (például pelenka) kerültek. Emellett minden család, amely igényelte, karácsonyfát is kapott (összesen tizennégyet), illetve a bodoki Aranykemence pékség jóvoltából félszáz kenyeret is kiosztottak.

A Minta fiataljai Kézdivásárhelyen, Esztelneken, Uzonban, Zalánban, Lisznyóban, Szépmezőn, Oltszemen, Kilyénben, valamint Sepsiszentgyörgyön élő rászoruló családoknak juttatták el az adományokat. Esztelneken három családot kerestek fel, a megyeszékhelyen négyet, Szépmezőn kettőt, míg a többi településen egyet-egyet. Kádár Imola köszönetet mondott mindazoknak, akik tárgyi adományt ajánlottak föl – elsősorban magánszemélyektől érkezett ilyen –, illetve azoknak is, akik pénzzel járultak hozzá az akció sikerességéhez.

Hírdetés

Mint arról beszámoltunk, a november közepén indított akció legelején Kádár Imola és a párt országos alelnöke, Kolcza István – mindketten a városi képviselő-testület tagjai – felajánlották egyhavi önkormányzati javadalmazásuk felét. Megkeresésükre az RMDSZ-frakció részéről Kiss-Bartha Annamária is hasonlóan járt el, ötszáz lejjel járult hozzá a jótékonykodáshoz. Kolcza István tegnap elmondta, hogy az RMDSZ, illetve a szövetség mellett működő Ifjúsági Egyeztető Tanács részéről is jelentős pénzbeli felajánlás érkezett Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere közbenjárásával, az EMNP és a Minta megkeresése nyomán. Az országos alelnök szerint fontos, hogy a politikai alakulatok ne csak a választásokkor, de ilyen alkalmakkor is képesek legyenek együtt dolgozni egy jó ügyért.

Kádár Imola továbbá elmondta: örömükre szolgált, hogy az előző évhez képest kétszer több családhoz sikerült eljutni a több adománynak köszönhetően. 2020 decemberében nyolc családot tudtak felkeresni.

Benkő Norbert, a Minta sepsiszéki szervezetének elnöke szerint az akció során két gondolat vezérelte őket: egyrészt segíteni a családoknak, hogy a karácsonyuk szebb legyen, másrészt úgy érezték, hogy valahol kötelességük is tenni valamit azokért, akik nem mondhatják el magukról, hogy megvan majdnem mindenük. Hozzátette: a jótékonykodással nem szeretnének csak a karácsonyi időszakra szorítkozni, már a tavasz folyamán készülnek valamilyen akcióra, amivel jobbá tudják tenni pár rászoruló napjait. Az elnök szerint a legerősebb visszajelzés a karácsonyi akció kapcsán az volt, hogy mennyire hálásan, szeretetteljesen fogadták őket minden otthonban.

Nagy Alpár, a Minta esztelneki szervezetének alelnöke arról számolt be, hogy elsősorban olyan családokat kerestek meg, ahol egyedülálló szülőről tudtak, vagy csak egy kereset van a családban, és kisgyermekeket nevelnek. Az esztelneki egyébként a jelenlegi legnagyobb Minta-szervezet a megyében, mintegy ötven tagot számlál a község 14–20 éves fiataljaiból.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »