Kétszakos tanárképzés indul a Miskolci Egyetem és a Szent Atanáz Főiskola együttműködésével

Kétszakos tanárképzés indul a Miskolci Egyetem és a Szent Atanáz Főiskola együttműködésével

A Miskolci Egyetem és a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola közös, tíz féléves, osztatlan kétszakos tanárképzést indít. Jelentkezési határidő február 15.

Két évvel ezelőtt kötött megállapodást egymással a Miskolci Egyetem és a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola.

Február 1-jén Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora; Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök; Odrobina László, a főiskola mb. rektora; Seszták István, a főiskola fenntartói biztosa; valamint Makkai László, a Görögkatolikus Egyetemi és Főiskolai Kollégium igazgatója Miskolcon folytattak tárgyalásokat. A megbeszélésen megerősítették a két intézmény között két éve kötött megállapodást, továbbá a folytatás lehetőségeiről és kiszélesítéséről is beszélgettek.

A megállapodás értelmében A Miskolci Egyetem és a Szent Atanáz Főiskola mint Kelet-Magyarország egyetlen katolikus pedagógusképző felsőfokú intézménye lehetőséget biztosít a kétszakos osztatlan tanárképzésre. A hittanár-nevelőtanár szak mellé a jelentkezőknek lehetősége van angol, etika, földrajz, magyar, mozgókép- és médiaismeret, német és történelem szakok választására is.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a hallgató jogviszonya a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolával jön létre, tehát a Szent Atanáz főiskola intézményi oldalán kell jelentkezni a kiválasztott szakpárra a felvi.hu-n keresztül, a közismereti tanárszak ismeretanyagát azonban a Miskolci Egyetemen hallgatja a felvételt nyert hallgató. A 10 féléves osztatlan tanárképzésre a nyelv szakok kivételével a középszintű érettségi elegendő a felvételihez.

Hírdetés

A képzés a tervek szerint két helyszínen, Nyíregyházán és Miskolcon zajlik majd, az órákat úgy osztják be, hogy kényelmesen megoldható legyen mindkét szak tárgyainak a hallgatása.

Mind Nyíregyházán, mind pedig Miskolcon egyházi kollégiumi elhelyezést biztosítanak.

A jelentkezés határideje: február 15.

További információ az egyetem honlapján, illetve Facebook-oldalán található, valamint a Tanulmányi Osztályt lehet keresni a 06 42 597-602 telefonszámon.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »