Kétórás munkabeszüntetés a tanügyben

Kétórás munkabeszüntetés a tanügyben

A háromszéki tagság is csatlakozik a Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetsége által mára meghirdetett figyelmeztető sztrájkhoz, így 11 és 13 óra között nem tanítanak ma az óvodákban, iskolákban. Bár a szakszervezeti csoportvezetőket felkérték, tegyenek azért, hogy minél nagyobb arányú legyen a tagság részvétele, a munkabeszüntetésről minden alkalmazott egyénileg dönt.

Lapunk megkeresésére Nagy Gábor, a háromszéki szabad szakszervezet elnöke elmondta, a hétfői megbeszélésen a negyvenkét csoportvezetőből harmincöten voltak jelen, és egyöntetűen vállalták, hogy tagságukkal együtt részt vesznek a szerdai figyelmeztető sztrájkban, ugyanakkor a bodzavidéki csoportok vezetőjével, Iuliana Apafival is egyeztettek, ők is csatlakoznak a tiltakozáshoz.

Hírdetés

Nagy Gábor hangsúlyozta, országos akcióról van szó, ezért a megyei tanfelügyelőségeket a szövetség elnöke tájékoztatta a kétórás munkabeszüntetésről, ők itt, helyben kedden iktatták az óvodák és iskolák titkárságán a vonatkozó értesítést. A két óra alatt minden osztályban, óvodai csoportban biztosítják a felügyeletet, ha a szülő a program vége előtt haza akarja vinni óvodás, illetve kisiskolás gyermekét, megteheti, a nagyobbak általában 14 óráig vannak az iskolában, így ők kivárják az utolsó tanórát az osztályteremben – mondotta.

Amint arról korábban tájékoztattunk, a Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetsége és a Spiru Haret Tanügyi Szakszervezeti Szövetség közösen szervezi a mai figyelmeztető sztrájkot. A tiltakozás oka, hogy nem kapták meg a 2017-es közalkalmazotti bértörvényben rögzített fizetésemeléseket, nem fizetik ki a bérpótlékokat és a túlórákat, az ágazat nem kapja meg a nemzeti össz­termék 6 százalékát, és nem teszik lehetővé a személyzet bővítését.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »