Kétharmados covidos lángos, biciklisávval

Mennyi a lángos a Balcsin? Van-e vírus, és ha igen, miért nincs? Kell-e maszk, amikor nem kell? Jó-e, ha biciklivel tekerünk a körúton? Maradt-e a kétharmad a baleset után? Avagy az ellenzék fő örömforrásai 2020 nyarának közepén…***

Jó lenne, ha legalább néhány napra – amolyan szünidei jelleggel – ki tudnánk szakadni abból az alternatív valóságból, amibe lépten, nyomon próbálnak minket beleszuszakolni az ellenzéki szócsövek. Mert egy kissé már unalmas az a fajta narratíva, amivel mindig mindent a saját maguk által O1G mintás testükkel termelt slejmbe áztatva tálalnak.

Teszem azt, ha tragikus balesetben meghal egy fideszes képviselő, nem kellene mindjárt örömtüzetek gyújtani, hogy hát ímé, megszűnt a kétharmad, s amennyiben egy pipa, már csak 132 bátor embernek kell őt követnie a halálba, hogy megszűnjön a szörnyű zsarnokság hazánkban. Az a fajta szörnyű zsarnokság, ami úgy eldugítja az M7-es sztrádát péntektől vasárnapig oda-vissza, minden hétvégén, hogy az már annak is fáj, aki csak képeken látja.

Mert igen, a magyar nép ezek szerint a legostobább a világon. Megy le a Balatonra, hogy ott 1500-2000 forintos lángost egyen, önként, valamint 30-40 ezer forintos pavilonokat béreljen az elit strandokon. S amikor valaki előrukkol azzal a baromsággal, hogy ő most volt Siófokon, ahol 650-800 forintba került a lángos, akkor a méregdrága kaja 15 ezres megosztása mellé, bizony ez a hír is kap vagy 40 megosztást, méghozzá tokkal, vonóval.

Apropó 40 ezres pavilon-bérlés… nemrég láttam az egyik belvárosi kirakatban egy zakót. Olyan volt, mint az enyém, amit egy ruha nagykerben vettem 15 ezerért. Na, jó, biztos nem teljesen olyan volt, mondjuk az anyaga más, a szabása jobb, na és az ára… Az ára az, kérem 570 ezer forint volt. Egyetlen zakónak. Mivel azonban nem engedhetek meg magamnak ilyen drága ruhát, marad a 15 ezres. Ahogyan a Balatonra utazván valószínűleg a szabadstrandot fogom preferálni az exkluzív fürdőcentrum ellenében.

***

Na, de legalább újra „kiderült, hogy nincs is vírus, és hogy a maszk nem is kellett volna sosem. Kár, hogy erről elfelejtették értesíteni orvos ismerősömet, aki volt olyan istenbarma, hogy covidos betegeket ápolt, s naponta látta meghalni őket. Így szegény legalább olyan hülyének érezheti magát most, mint annak idején Magellán, aki a végpontra elérve egész egyszerűen lezuhant hajójával a lapos Föld pereméről.

És mivel a Föld lapos, maszk pedig (vírus híján) soha nem is kellett, már erre az egész mizériára sincs szükség. Helyette újra visszahívhatjuk hivatalába Greta Thunberget, akiről akár parkot is nevezhetünk el a Mengele tér közelében. Okunk van ám az örömre, mert bár a lezárt rakpartokon nem tolong a tömeg, a kényszerűen és szabálytalanul kialakított kerékpársávokon nem dúl a Tour de Karácsony, de legalább a kevesebb sávon alacsonyabb sebességre kárhoztatott autósok akkora felhőket eregetnek lámpától lámpáig, hogy a belvárosiaknak lassan már vattával kell kitömni a szájukat füstszűrő gyanánt.

Viszont Cseh Katalin és Donáth Anna ismét elő tudták venni a rasszista és antiszemita kártyát, hogy azokkal a rasszista és antiszemita BLM „mozgalmat” próbálják a magyarországi cigányságra adaptálni. Közben a Széchenyi Lánchíd oroszlánjai a főpolgármesteri töketlenkedés miatt lassan már egymás nyelvét tépik ki, Jakab Péter szája pedig már csukott állapotban is egyre gyakrabban habzik.

Hírdetés

Ideje lenne, hogy végre előkerüljön a hármasikerek közül az a Németh, aki közlekedési és feketejogi szakmérnök. Mert ebben a katyvaszban legfeljebb ő tudna rendet tenni.

***

Olyan ez az egész, mint egy elbaszott színjáték, ahol a „nincs” és a „van” annyira önkényesen cserélnek helyet az ellenzék szája íze szerint tálalt történésekben, hogy abba még Makrancos Kata is belepirulna.

S ebben a dühítő posványban korántsem üdítő az olyasfajta vírusvideó, mint például a Törökországból hazatért hazánkfia, aki szerint Magyarország csodálatos, ellenben a török emberekhez képest a magyarok lófaszjóskák a fasztarisznyában.

Jobbára nem is érdemes már indulat-vezérelt, magukat politikainak hazudó cikkeket olvasni. Maradnak a macskás videók, a vírusos mémek, na és a japán kép, ami szerint, ha nem találod meg a lepkét, a denevért és a kacsát, akkor idióta vagy. Egyiket se találtam meg. Viszont körbenéztem azok között, akik hármas találatukkal arcoskodtak. Tisztelet a kivételnek, de ha ők a csúcs, akkor legyek én inkább demens vénember, vagy egyenesen agyhalott.

***

Azért egy kicsit izgulok. jövő hónap elején három napot Balatonlellén fogok tölteni, már, ha a vírus engedi. Ha nem, akkor marad az erkély. Csinálok magamnak zsíros kenyeret snidlinggel vagy újhagymával, iszom hozzá nagyon jó sört nagyon rossz pálinkával, aztán meglátjuk. Egyszer úgyis minden visszatér a régi kerékvágásba.

Mert régen minden jobb volt. 50 forintos lángos Tihanyban, Puzsér a Budapest Tévén, vatta ízű vattacukor, fiatalság, hepiség, bolondság…

Kádár János, mé’ haltá’ meg?

() VBT ()Kiemelt kép: Dzina Belskaya/Shutterstock – A cikk tartalmával semmiben sem egyező, ellenben nagyon, de nagyon aranyos cicás kép.

The post Kétharmados covidos lángos, biciklisávval appeared first on VBT.


Forrás:vbt.pestisracok.hu
Tovább a cikkre »