Kétféle műsor

Nagy követője vagyok a különböző ballib beszélgetős műsoroknak. Tulajdonképpen magyar műsorok közül leginkább ilyeneket nézek. Fideszes kategóriából csak a Háttérképet követem, azt is csak Bogár miatt, és a Spirit FM pár ilyen adását, de utóbbiak azért inkább harmadikutasok, nem egyértelműen fideszesek.

Megfigyeltem, alapvetően 2 típusa van ezeknek a műsoroknak.

Az egyik a hergelős típus. Ez azt jelenti: összejönnek a stúdióban hétpróbás ballib megmondóemberek, s egymást licitálva orbánoznak. Mondjuk ilyen a Klikk TV és a TV13 szinte minden műsora. Érdekes jelenség: az úgynevezett kiábrándult fideszesek mind itt végzik, lásd, ma már a Szabadsajtó Klub is ide igazolt.

Hírdetés

A másik típus a polgárpukkasztós. Itt is ballib megmondóemberek jelennek meg, de nem kizárólagosan, s ők is igyekeznek időnként eretnekeskedni, azaz kibeszélnek a ballib kánonból. Alapvetően ilyen a Partizán és a 24.hu.

A hergelős típus célközönsége a ballib keménymag. Itt tudják mi a Párt vonala, amit aztán szajkózni kell. A polgárpukkasztós célközönsége a ballib értelmiség. Ők nem vevők a szájbarágásra, szeretnének valami árnyaltságot, bár persze az alapértékekhez ők is ragaszkodnak.

Az ATV egy sajátos média. Ők az egyetlen, mely játszik mind a két tábornak. Vannak hergelős műsoraik, pl. a Civil a pályán és az Aktuál, de vannak polgárpukkasztós adásaik is, mint az Öt vagy a Lakner-Czeglédi só.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »