Kétarcú ősz után a dobogó a cél az ETO-nál

Kétarcú ősz után a dobogó a cél az ETO-nál

Hatodik helyen, kilenc pont hátránnyal a feljutó helytől zárta a 2021-es évet a ETO NB II-es labdarúgócsapata. „Nagyon hektikus fél szezonon vagyunk túl” – Hannich Péter sportigazgató értékelt a klub a honlapján.

„Tudom, hogy szurkolóink maximalisták, és elvárják hazai pályán a jó játékot, ami eredményességgel is párosul. A nyári ankéton kértem szurkolóinkat, hogy biztos lesznek nehezebb mérkőzéseink, holtpontjaink, ekkor kérnénk a segítségüket, hogy ezen átlendüljünk. Sajnos ezt csak a Vasas, DVTK, Puskás elleni mérkőzéseken éreztük. Természetesen nem a közönség hibája, hogy ennyi pontot veszítettünk, de látható, érezhető, ha ott van a közönség, mint 12. „játékos” – mondta Hannich. Ami konkrét értékelést illeti, úgy fogalmazott: összességben egy nagyon hektikus fél szezonon vagyunk túl, kettős arccal.

„Nüanszokon mentek el pontok, gondolva itt a Szentlőrinc elleni kihagyott 11-esre, vagy a Soroksár ellen az utolsó pillanatokban kapott gólra, amiből döntetlen lett, vagy vezettünk a DVTK ellen 2-0-ra, aminek a vége iksz lett. Ide sorolható még a Kecskemét elleni 93. percben kapott gól, vagy a Pécs elleni szabálytalan gól, mindkettő vereséggel zárult.

Hírdetés

Hazai pályán vesztettünk 15 pontot, idegenben pedig a legjobb mutatókkal rendelkezünk. Annak a csapatnak, aki az élbolyba szeretne kerülni, hazai pályán szükséges a mérkőzések 80-85%-át megnyerni, ehhez sajnos mi túl messze voltunk.”

A beszélgetésből kiderült még, hogy Lipták fél év múlva befejezi, Vashkeba tavaszra bevethető lesz, Szimcsó csalódás volt ősszel. Hannich két-három játékos érkezését prognosztizálja télen.

„Több feladatunk is lesz tavasszal. Első és legfontosabb, hogy a hazai mérlegen javítsunk, mivel közönségünket mindenképpen szeretnénk kiszolgálni. Nemcsak a taktikai dolgokban szükséges változtatni, hanem a legfontosabb a mentális, pszichés beállítódás, mert enélkül nincs győzelem. Másodszor két mérkőzés a lemaradásunk a harmadik helyezettől, szeretnénk a dobogóra „odaérni”, ehhez szükséges jobb hazai szereplés. Harmadszor: Vitális mellé szeretnénk beépíteni újabb fiatalt. Ehhez legközelebb Tuboly Máté és Erdei Milán áll.”

A teljes interjú az eto.hu-n olvasható.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »