Két világ, két felfogás, tessék választani!

Két világ, két felfogás, tessék választani!

Immár nem számít újdonságnak, hogy napjainkban a csendes józan ész és a harsány téboly komoly harcot vív egymással, s ez a harc természetesen nem kerüli el a sport világát sem, ami megmutatkozott a katari vb-n is. Mivel Katarban törvényellenesnek számít a homoszexualitás, ez a sportesemény sem lehetett mentes a harsány, napjainkban mindent átszövő szivárványos propagandától.

Belgium, Dánia, Németország, Hollandia és Svájc a szivárványos, One Love-felirattal ellátott karszalag viselését tervezték Katarban. A hét labdarúgó-szövetség közös közleményt adott ki, amelyből kiderült, hogy készek lettek volna kifizetni a pénzbüntetést, viszont a FIFA világossá tette, hogy egyéb retorziókra számíthatnak a szivárványos karszalagot viselő csapatkapitányok, sárgalappal, eltiltással is sújthatják a tiltakozó játékosokat.

Nancy Faeser német belügyminiszter pedig, mivel ő ugyebár nem játékos, viselte a karszalagot, amikor Gianni Infantino FIFA-elnök mellett ült a lelátón, hogy úgymond nyíltan kiálljon a tolerancia mellett és a diszkrimináció ellen.

Hírdetés

A focirajongók hatalmas szemeteszsákokkal felszerelkezve érkeztek, végigmentek a széksorok között, s minden hulladékot összeszedtek, hogy olyan állapotban hagyják maguk után a lelátót, ahogy a meccs előtt találták. Tették mindezt teljes természetességgel, csak úgy, a rend kedvéért, nem látványos tiltakozásként, mondjuk a környezetvédelem fontosságára való figyelemfelkeltésként, hanem mert ők ezt így tartják helyesnek.

Íme, két világ, két felfogás, ki-ki maga döntse el, hogy melyiket ítéli szimpatikusnak, követendőnek, szerinte melyik ad többet a világnak…

(NZS/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »