Két ukrán teherhajót is elfogtak az oroszok a fekete-tengeri Kígyó-sziget közelében

Két ukrán teherhajót is elfogtak az oroszok a fekete-tengeri Kígyó-sziget közelében

Az orosz haditengerészet a Duna-deltával szembeni Kígyó-sziget közelében elfogta az ukrán zászló alatt futó Princess Nicole és az Afina (Athéné) nevű teherszállító hajót. Ukrán közlés szerint az orosz haditengerészet nemzetközi vizeken megközelítette a romániai Constanta kikötőjéből kifutó, s földgázt és kőolajat szállító két hajót, felszólította őket, hogy ellenőrzik a rakományt, majd bevontatták őket a Krím félszigeti Szevasztopol kikötőjébe. Kijev szerint a két hajón összesen 50 fő tartózkodott – írja a seatrade-maritime.com, a perild.com és a Jedi’ot Áháronot.

Az Izraeli Külügyminisztérium közben ma közölte, hogy a Princess Nicole fedélzetén egy izraeli állampolgárságú matróz is tartózkodott. (Az izraeli állampolgár valószínűleg a tel-avivi ukrán nagykövetség felszólításának eleget téve hazafelé tartott, hogy fölvegye a küzdelmet az oroszok ellen – H. J.). Az Izraeli Külügyminisztérium időközben felvette a kapcsolatot Oroszországgal a Jurij Svidkij nevű izraeli állampolgár hollétének kiderítésére.

Hírdetés

Ukrán közlés szerint a földgázt és kőolajat szállító két hajó (nem kizárt, hogy az oroszok egészen más árut is találtak a hajókon – H. J.) a romániai Constanta kikötőjéből futott ki, s az elmúlt napokban a „hősi halált halt” ukrán haditengerészekkel kapcsolatban, a hírekben sokat szerepelt Kígyó-szigetre tartott, amikor az oroszok lecsaptak rájuk.

Az oroszok azt állítják, hogy az ukrán zászló alatt futó Afima (Athéné) és a Princess Nicole hajó már orosz felségvizeken tartózkodott, amikor az oroszok feltartóztatták, és felszólították a rakomány ellenőrzésére.

H. J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »