Két újabb donyecki település elfoglalását jelentette be az orosz védelmi minisztérium

Elfoglalta az orosz hadsereg a donyecki régióban lévő Szribrjanke és Mikolajivka települést – közölte szerdán az orosz védelmi minisztérium.

A tárca szerint az orosz hadsereg a hat ukrajnai frontszakasz közül négyen előrenyomult, és Ukrajnában 21, a kurszki régióban pedig két ellentámadást vert vissza. A moszkvai összegzés szerint a "különleges hadművelet" övezetében több mint 2050, Kurszk irányában pedig több mint 280 ukrán katona esett el vagy sebesült meg súlyosan.

Az orosz hadijelentés az elmúlt nap folyamán Ukrajnában megsemmisített és eltalált katonai célpontok, valamint haditechnikai eszközök között sorolta fel egyebek között több katonai reptér infrastruktúráját, továbbá egy üzemanyagraktárt, személyzet nélküli hajók tárolóhelyeit és a drónok összeszerelő műhelyeit, hét tábori lőszerraktárt, 13 páncélozott harcjárművet, három nyugati gyártmányú 155 milliméteres önjáró és hat vontatott tarackot, amerikai HIMARS sorozatvetők 14 rakétáját, 78 repülőgép típusú és négy tengeri drónt.

Hírdetés

Kurszk irányában a hadijelentés szerint az ukrán fél egyebek mellett három harckocsit és tíz egyéb páncélozott harcjárművet veszített. Moszkva szerint a régióba augusztus 6-án betört ukrán erők 25 943 embert, 175 harckocsit, 92 gyalogsági harcjárművet, 103 páncélozott személyszállító járművet, 989 páncélozott harcjárművet, 681 gépkocsit, 224 tüzérségi löveget és 38 sorozatvetőt veszítettek, köztük kilenc amerikai gyártmányú HIMARS és hat MRLS típusút.

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók más településeiről is jelentettek szerdán ukrán tüzérségi és dróntámadást.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »