Két tizenéves fulladt a Balatonba

Egy tizenéves testvérpár kereséséhez riasztották a vízimentőket Fonyódnál. Matraccal voltak bent a Balatonban, de elsodorhatta őket a szél. Már csak a holttestüket találták meg.

A kora délutáni órákban tűnhetett el a tizenéves testvérpár Fonyódnál. A hatóságok nagy erőkkel indultak a keresésükre. Ezt a felvételt egy néző készítette a kereséskor. Több mentőcsónak és helikopter is érkezett a Balaton alsóbélatelepi szakaszához. Úgy tudni, hogy egy 13 éves egy 17 éves testvérpár tűnt el. A strandról indultak fürdeni, de nem tudtak úszni, és elsodorhatta őket a szél.

A baleset idején éppen a helyszínen volt az M1 riportere Boldizsár Kata, aki szemtanúja volt a keresésnek.

„Délután 3 óra magasságában lettünk arra figyelmesek, hogy vízimentő hajók érkeznek és pásztázzák a vizet a Balatonon. Először 3 darab, majd újabb és újabb érkezett, végül 5 hajó órákon keresztül pásztázta a vizet. Aztán érkezett mentőhelikopter is, végül egy rendőrségi helikopter. Közel 40 percen keresztül járták be a területet, egy olyan 5-600 méterre a partszakasztól”.

Hírdetés

Az M1 tudósítója úgy tudja, hogy az egyik fiatal holttestét már megtalálták. A másik fiatalt viszont most is keresik

A 13 éves kisfiú holttestét már megtalálták a hatóságok, viszont 17 éves testvérét még továbbra is nagy erőkkel keresik a vízimentők és a vízirendészek. A szemtanúk elmondása alapján matraccal mehetett a vízbe a testvérpár. Azt mondták, arra lettek figyelmesek, hogy a két bólya között üresen úszik a matrac.

Fonyódnál vasárnap napközben déli, délnyugati szél fújt, ami mindig veszélyt jelent a Balaton déli partján a strandolók számára, mert a tó közepe felé sodorja őket. A hétvégén ezért sűrűn riasztották a vízirendőröket. Csak szombaton 6 embert mentettek ki a vízből.

A rendőrség ezúttal is felhívtha a figyelmet, ha a Balatonon bajba kerül, vagy olyan személyt lát, akinek segítségre van szüksége, akkor hívja a 1817-es segélyhívó telefonszámot.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »