Két szíriai foglyot engedett szabadon Izrael (képek)

Két szíriai foglyot engedett szabadon Izrael (képek)

Izrael két foglyot engedett szabadon január 10-én és ezt a cselekedetet ,,diplomáciai gesztusnak,, nevezte a damaszkuszi kormány felé.

A két szíriai fogoly szabadon engedését az előzte meg, hogy Szíria kiadta Izraelnek egy korábban elesett izraeli katona maradványait. Az amerikai születésű Zachariah Baumel őrmester harckocsizó volt és 1982-ben a libanoni háború idején veszett nyoma. Baumel őrmester földi maradványai 2019 áprilisában tértek vissza Izraelbe Oroszország közreműködésével.

A két szabadon engedett szíriai fogoly Sidqi Al-Maqt és Amal Abu Salah egy drúz falu lakosai voltak, mely az Izrael által 1967-ben megszállt Golán fennsíkon található.

Hírdetés

Al-Maqt 2017-ben 14 év letöltendő börtönbüntetést kapott, amiért az izraeli hadsereg állásai ellen kémkedett. 2015-ben fogták el amikor fényképeket készített az izraeli állásokról a szíriai hírszerzés számára. Az elítélt már korábban 27 évet eltöltött egy izraeli börtönben szintén kémkedés miatt, ahonnan 2012-ben szabadult. Szabadulásáért köszönetet mondott Bashar Al-Assad szíriai elnöknek, valamint Vladimir Putyin orosz elnöknek.

A második elítélt Abu Salah 2015-ben lett letartóztatva amiért részt vett egy csoportos támadásban, melynek során meghalt egy szíriai ,,ellenzéki milicista,, (terrorista) akit Izraelbe szállítottak egészségügyi ellátás céljából. Abu Salah hét évet és nyolc hónapot töltött börtönben ezért.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (South Front)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »