Két súlyos baleset, egy belga motoros szörnyethalt

Két súlyos baleset, egy belga motoros szörnyethalt

Két súlyos baleset történt szombaton, a 11-es országúton, egyikben több kocsi érintett, a másikban egy belgiumi motorkerékpár ütközött egy Tulcea megyei autóval, utóbbi halálos kimenetelű volt.

Az első baleset délben történt, Kökösben, a benzinkút és a vasúti megálló közötti szakaszon. A Kovászna megyei rendőrség jelentése szerint egy 22 éves fiatalember által vezetett, Uzon felől érkező személygépkocsi áthajtott a szomszédos sávra, és összeütközött a szemből jövő, egy 42 éves férfi által vezetett autóval, azt nekilökve a fémkorlátnak, amelyről visszapattant, és nekiütődött egy 67 éves nő által vezetett, Uzon felől érkező újabb kocsinak. Egyik vezető sem fogyasztott szeszes italt. A helyszínelés idejére, két óráig állt a forgalom, a következő órában felválta egy sávon engedélyezték. A megyei katasztrófavédelmi felügyelőség nagy erőkkel érkezett a helyszínre, a személyzet megvizsgálta a gépkocsikban utazó tizenegy személyt, majd két sérültet kórházba szállítottak. Egy, az első kocsiban ülő 52 éves férfit és egy, a másodikban utazó18 éves fiatalembert.

Hírdetés

A második baleset fél öt körül történt a dálnoki letérő közelében. A rendőrségi közlemény szerint egy 72 éves belga állampolgár motorbiciklijével egy mozgásban levő kocsisort előzött, és összeütközött egy 61 éves férfi által vezetett, szemből jövő, Tulcea megyében bejegyzett személygépkocsival. A motoros szörnyethalt, az autó vezetője és egy kiskorú utasa megsérült, őket kórházba szállították ellátásra. Az autó vezetője nem fogyasztott szeszes italt.

A rendőrök mindkét ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértésért vizsgálati iratcsomót nyitottak. (sz.)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »