Két rendőrautó között száguldott a vajúdó kismama Szentendréről Budapestre

Két rendőrautó között száguldott a vajúdó kismama Szentendréről Budapestre

A 40 km-es út mindössze 20 percig tartott a konvojnak.

Budapestig szántotta az aszfaltot két szentendrei rendőrautó, közrefogva egy civil autót. Nem megállítani akarták, hanem biztonságosan és minél hamarabb szülőszobába juttatni a benne ülő anyukát – írja honlapján a rendőrség.

Egy pillanat alatt összepakoltak és kocsiba pattantak szombat délután azok a szentendrei rendőrök, akiktől egy aggódó kispapa kért segítséget. Az egyenruhások sebességet mértek egy Pest vármegyei településen, amikor egy fehér autó lefékezett közelükben. A sofőr feleségét és születendő gyermekét féltette, az asszonynál ugyanis – a kiírtnál korábban – megindult a szülés. Próbáltak haladni, de a hétvégi forgalom lelassította tempójukat, nagyon aggódtak, nem érnek időben a kórházba. Nem láttak más megoldást, az út szélén szolgáló rendőrökhöz fordultak.

Az egyenruhások engedélyt kaptak addigi feladatuk felfüggesztésére, összepakolták cuccukat, bevágódtak autóikba, feltolták a kék lámpát, a szirénát és közrefogva a Fordot indultak a főváros felé.

Hírdetés

Az egyik elöl tisztította a terepet, őt követte a vajúdó kismamát szállító férj, a konvojt pedig egy másik rendőrautó zárta

– 40 kilométer állt előttük, az idő szorított, mihamarabb a szülészetre kellett érni, nehogy bajuk essen, vagy egy nem várt körülmény veszélybe sodorja életüket.

Az alsó hangon is legalább 50 percben letudható távolságot 20 perc alatt abszolválták, útközben pedig előkészítették és elintézték, hogy az intézmény személyzetét ne érje váratlanul érkezésük. Mindnyájan fellélegeztek, amikor időben sikerült megállni a bejáratnál. A szentendrei rendőrök addig azonban egy tapodtat sem mozdultak, míg a kispapa – miután feleségét bekísérték – vissza nem ment hozzájuk és meg nem nyugtatta őket, hogy anyukát és kisfiát is gondjaikba vették az orvosok és ápolók.

A cikk azzal zárul, hogy a rendőrök nyugtázták a hallottakat, majd – a sebességhatárokat betartva – visszatértek eredeti felállítási helyükre.

Nyitókép: Forrás: police.hu

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »