Két mentős csoda egy nap alatt: a slusszkulcsnak köszönheti az életét

Két mentős csoda egy nap alatt: a slusszkulcsnak köszönheti az életét

Elképesztő történeteket osztott meg az országos mentőszolgálat, ráadásul mindkét történet eddig jól zárult. Egy otthon felejtett slusszkulcs mentett életet, illetve az, hogy épp a háziorvosnál lett rosszul egy hatvan év körüli férfi. A csodavárás idején csodák igenis vannak – ráadásul egy napon.

Otthon felejtette a kocsikulcsát, ezért fordult vissza a parkolóból a férj. A lakásába lépve a földön fekve találta 45 év körüli feleségét, akitől néhány perce még jó hangulatban búcsúzott el. A rémült férfi azonnal a mentők segítségét kérte és a mentésirányító segítségével megvizsgálta a nejét, aki már nem lélegzett. A telefonon kapott instrukciók alapján azonnal megkezdte az újraélesztést, amit a perceken belül érkező mentők emelt szinten folytattak. A mentők még sokáig küzdöttek a nő életéért, amihez hamarosan újabb mentőegység is csatlakozott. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek, stabil állapotban szállíthatták kórházba az asszonyt.  

Hírdetés

A háziorvosát kereste volna fel panaszaival az a hatvan év körüli férfi, aki épp a rendelőbe érve esett össze. Az orvos azonnal megvizsgálta a beteget, aki nem lélegzett, ezért megkezdte az újraélesztését. Ekkor kérte a nővér a mentők gyors segítségét, akik perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentést. A küzdelem  itt is sokáig zajlott a férfi életéért, de az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek. 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »