Két medvét ütöttek el egy éjjel

Két medvét ütöttek el egy éjjel

Péntekre virradóra két medvét ütöttek el Háromszéken, egy hét alatt pedig hármat – közölte a Kovászna Megyei Környezetőrség. Idén már tíz medve pusztult el balesetben megyénkben.

A környezetőrséget szeptember 13-án 23.30 órakor a rendőrség értesítette arról, hogy a 13E országúton, Réty külterületén egy medve teteme található. A helyszínelő vegyes bizottság – amelyben a környezetőrség, a rendőrség, a környezetvédelmi hivatal és a rétyi önkormányzat képviselői, valamint a körzeti állatorvos és a vadgazdálkodási szervezet küldötte vett részt – megállapította, hogy a medve baleset áldozata lett.

Hírdetés

Néhány órára rá pedig ugyanez a helyzet megismétlődött: szeptember 14-én 6.30-kor, ugyancsak rendőrségi hívásra, a 12-es országútra, Oltszem bejáratához vonult ki egy ugyanilyen összetételű bizottság, amely ugyanarra a megállapításra jutott. Mindkét medvetetemet engedélyezett hullaégetőbe szállították.

A környezetőrség vezetőjének közlése szerint az elmúlt héten összesen három medve pusztult el közúti balesetben: egy héttel ezelőtt is elütöttek egy példányt, ugyancsak Réty közigazgatási területén, a 11-es országúton. Lucian Cândea elmondta: idén összesen tíz medve lett baleset áldozata megyénkben. Ilyen esetekben a rendőrség száll ki elsőként, ők állapítják meg a baleset körülményeit és értesítik a többi hatóságot. A tetemek elszállítása és megsemmisítése az önkormányzatok feladata és költsége (zömük szerződést is kötött erre a Toro Impex lemhényi egységével), a gépkocsikban keletkezett kár pedig a jármű tulajdonosát terheli; néhányan ugyan próbálkoztak a vadásztársaság vagy az útügy beperelésével, de tudomása szerint nem jártak sikerrel. A múlt heti balesetekben az autók nagyon összetörtek, de személyi sérülés szerencsére nem történt.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »