Két magyar termék is bekerült a világ legjobb ötven élelmiszere közé

A magyar ChocoMe Kft. kávés-mogyorós Raffinée terméke bekerült a világ legjobb ötven élelmiszere közé a héten zárult Great Taste Award versenyen Londonban – közölte az édességgyártó cég az MTI-vel. A Donum Terrae Kft. tökmagolaja szintén nyert a verseny honlapja szerint.

Az eseményen Top 50 Foods díjjal ismerték el a termékeket.

A csokoládét gyártó tájékoztatása szerint magyar termék soha nem ért el még ekkora sikert a Great Taste Award versenyek történetében. A világ ötven legjobb élelmiszereinek megválasztott termékek között idén három csokoládétermék szerepel, amelyből kettő egy gyártóhoz tartozik.

Hírdetés

Közölték, hogy a ChocoMe csokoládék a világ harmincegy országában érhetők el.

Az idei versenyre több mint tizenkétezer termékkel neveztek a világ több országából. A versenyre több kategóriában olyan csomagolt élelmiszerrel lehet nevezni, amely a fine food minőségbe sorolható. A terméket négyszáz zsűritag teszteli úgy, hogy a vakkóstoláson, csak az íz alapján rangsorolják az élelmiszert.

A ChocoMe árbevétele 2015-ben mintegy 465 millió forint, tavaly már csaknem 620 millió forint volt. A vállalkozás nyeresége 2015-ben 62 millió, tavaly 64 millió forintot ért el.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »