Két jelölt a Pro Urbe díjra (Kézdivásárhely)

Két jelölt a Pro Urbe díjra (Kézdivásárhely)

A jelölési időszak lezártáig két személy jelölését iktatták az idei kézdivásárhelyi Pro Urbe díjra. Tanácshatározat értelmében ezentúl évente csak egy személy részesülhet az elismerésben.

A városházán Baka Mátyás nyugalmazott tanár, a Bod Péter Tanítóképző volt igazgatója és Beke Ernő, a Gyűjtemények Háza tulajdonosa jelölését iktatták az idei Pro Urbe díjra, amit a Sokadalom idején, június 28-án ad át az önkormányzat.

Hírdetés

Az iktatott jelölések a kommunikációs irodához kerülnek, amely ellenőrzi, majd továbbítja azokat a városi tanács kulturális bizottságának. A kulturális bizottság a jelölések alapján javaslatot tesz, majd tanácsülésen a helyi képviselők hoznak határozatot. A tanácshatározatnak már tartalmaznia kell a jelölt laudációját is román és magyar nyelven. A döntést követően a Pro Urbe díjat Kézdivásárhely polgármestere rendkívüli tanácsülésen adja át.

A céhes városban eddig Kalith Attila atlétikaedző (1997), özv. Vikol Kálmánné Poller Erzsébet pedagógus (1998), Incze László történész (1998), dr. Szőcs Géza pedagógus, helytörténész, kultúraszervező (2018), dr. Vitális Sándor nyugalmazott főorvos (2019), Deme László nyugalmazott tanár, a Nagy Mózes Líceum volt igazgatója (2019), Vetró András szobrászművész (2019), dr. Biró Gábor ideggyógyász (2021), dr. Erdélyi Csaba belgyógyász főorvos (2022), dr. Kelemen András szülész-nőgyógyász főorvos (2022) és Józsa Irén pedagógus (2022) részesült az elismerésben.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »