Két hónapig hallgatott a francia média egy brutális iszlamista gyilkosságról

Tiltakozik 17 vezető francia értelmiségi, mert a francia média elhallgatta, hogy két hónapja egy arab férfi kivégezte zsidó szomszédasszonyát. A 27 éves gyilkost Kobili Traorénak hívják, a rendőrök a lakásában fogták el, nyugodtan aludt. A brutális gyilkosság előtt évekig zaklatta orvos áldozatát, aki rengetegszer kért segítséget a rendőrségtől, de semmit nem tettek.

Az Origó írta a Le Figaróban megjelent tiltakozásról, az aláírók között van többek között a nagy francia filozófus, Alain Finkielkraut, Jacques Julliard történész, Michel Onfray filozófus, Marcel Gauchet filozófus és Elisabeth Badinter író-filozófus is.

A gyilkosság még az áprilisi elnökválasztás előtt történt Párizs Belleville negyedében, egy lakótelepen. A 27 éves Kobili Traore hajnali négykor tört be orvos szomszédasszonyához, az erkélyen keresztül mászott be. A támadásról az egyik szomszéd hangfelvételt készített (segíteni nem mert), a felvételen hallatszik, hogy a gyilkos többször is azt kiabálja, hogy Allah Akbar, majd a Koránból olvas fel részleteket, miközben veri a nőt. A szomszéd sokkot kapott, azóta is a pszichiátrián ápolják.

Ezután a 65 éves orvosnőt, Sarah Halimit kidobta a harmadik emeleti erkélyről, ő pedig hazament aludni. A rendőrök ott fogták el.

Hírdetés

A vezető értelmiségieket különösen az háborította fel, hogy Sarah Halimi korábban harmincszor jelentette fel Traorét, a rendőrség azonban nem tett semmit, valamint az, hogy a francia sajtó elhallgatta az antiszemita gyilkosságot. A baloldali lapok azóta is hallgatnak róla.

Franciaországban egyébként 2015-ben 1500 antiszemita indíttatású bűncselekmény történt, ezeket szinte mind muszlimok követték el.

atv.hu / Origo / Le Figaró

The post Két hónapig hallgatott a francia média egy brutális iszlamista gyilkosságról appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »